Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος σου κλέβει την ενέργεια…



Η εξάντληση είναι μέσα στο καθημερινό σας πρόγραμμα και ψάχνεται τον λόγο; Οι αιτίες είναι πολλές. Ας δούμε όμως κάποιες από αυτές...


1.     Κακή στάση σώματος: Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά η κακή στάση του σώματος μας καταπονεί και μας κουράζει. Εάν για παράδειγμα καθόμαστε καμπουριασμένοι βγάζουμε τη σπονδυλική στήλη από την ευθύγραμμη στάση αναγκάζουμε τους μυς να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για να αντισταθμιστούν.
2.    Γλυκό πρωινό: Τα γλυκά φαγητά για πρωινό μας κουράζουν. Αν και η ζάχαρη προσφέρει μία έντονη και απότομη τόνωση, το ίδιο ξαφνικά «ξαναρίχνει» τον οργανισμό με αποτέλεσμα να καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια για να βρεθεί ένα μέσο επίπεδο στον οργανισμό.
3.    Καθιστική ζωή: Το σώμα πέφτει σε «λήθαργο» καθώς θεωρεί, ότι η καθιστική και αδρανής ζωή ισούται με τον ύπνο.
4.    Εξαντλητική δίαιτα: Οι δίαιτες με πολύ χαμηλή θερμιδική αξία οι οποίες δεν ξεπερνούν τις 850 θερμίδες ημερησίως, έχουν ως αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μόνιμα κουρασμένοι.
5.    Κούραση του χειμώνα: Η έλλειψη του ήλιου και του φρέσκου αέρα τους χειμερινούς μήνες ευνοεί την αίσθηση της κούρασης.
6.    Το άγχος: Το άγχος προκαλεί ταχυκαρδία, αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση και σκληραίνει τους μυς, δημιουργώντας πόνο και αδιάκοπη κούραση.
7.    Υπερβολική άσκηση: Η εντατική προπόνηση ενδέχεται να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, εξαντλώντας κάθε απόθεμα ενέργειας που διαθέτετε… (ipop)