Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Το νέο θέατρο της Μάνης...



Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της μεσσηνιακής Μάνης αναφύεται το νέο της θέατρο. Λαξευμένο μέσα στον λόφο και με θέα τη θάλασσα, το Ανοικτό Θέατρο Μάνης είναι νεογέννητο και έχει σπουδαία αποστολή...

Να δημιουργήσει ένα νέο πόλο υψηλού πολιτισμού, που θα συνδεθεί με την κοινωνία, τον τουρισμό, την εργασία.
Xωρητικότητας 1.560 θέσεων, με τοπικό πωρόλιθο και με αξιοποιημένο όλο το υλικό της λάξευσης από τα πρανή του λόφου, το Ανοικτό Θέατρο Μάνης ήταν ο πρωταγωνιστής στην πρώτη εκδήλωση που έγινε, τις προάλλες, με αντικείμενο τον προβληματισμό για την ίδια την αποστολή του. 
Έργο του αρχιτέκτονα Μάνου Περράκη, το Θέατρο γεννιέται σε μια εποχή με ώριμη την σκέψη και την εμπειρία. Αφήνει περιθώρια ελπίδας για την ευρύτερη περιοχή το γεγονός ότι το θέατρο πριν ακόμη αποπερατωθεί στο 100% (απομένουν λίγοι βοηθητικοί χώροι) έχει συσπειρώσει την τοπική κοινωνία, τη διοίκηση, τους συλλόγους και έναν σημαντικό αριθμό επιστημόνων, καλλιτεχνών και διανοουμένων που όλοι θέλουν να συμβάλουν ώστε το θέατρο να «πετύχει». 
Για την ευρύτερη Μάνη, η ένταξη του νέου θεάτρου στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική ζωή μπορεί να συνδεθεί άμεσα με την ανάπτυξη. Κοντά στο αρχαίο θέατρο Γυθείου (που έτυχε χρηματοδότησης 100.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου), το σύγχρονο θέατρο της Μάνης περιμένει ακόμη χρήματα για τον εξοπλισμό του. Ένας κουμπαράς έχει ανοιχτεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης... (newpost)