Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Παραβάτης o Χατζηνικολάου; Κάθε άλλο, κύριε Μεϊμαράκη


του Χρήστου Πασαλάρη


Ώστε ο Νίκος Χατζηνικολάου, εκτός από..."μαφιόζος" και "αλήτης", είναι και μέγας...

παραβάτης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας!!!...Γιατί; Διότι έβγαλε στο φως το θηριώδες και επιμελώς κουκουλωμένο επί δύο χρόνια σκάνδαλο των κτηματομεσιτών χωρίς να ζητήσει την...άδεια του Προέδρου της Βουλής, που το όνομά του, καθώς και άλλων τινών είναι μπερδεμένο στην υπόθεση.
Κάτι τέτοιο υπονόησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όταν κατηγόρησε τον εκδότη της Real News ότι δεν ζήτησε την άποψή του προτού εξαπολύσει τη βόμβα του. Ακόμη και οι νεαροί σπουδαστές της δημοσιογραφίας ξέρουν όμως ότι: Α) όταν έχουν στα χέρια τους μια μεγάλη επιτυχία οφείλουν να τη βγάλουν στο φώς το ταχύτερο, προτού τους προλάβει κάποιος ανταγωνιστής ή διαρρεύσει από στόμα σε στόμα. Και Β) ότι, μόνο μετά τη δημοσίευση θα ασχοληθούν με τις επιπτώσεις ή με τις απόψεις τυχόν εμπλεκομένων προσώπων, ώστε το θέμα τους να έχει συνέχεια και να αποβεί χρήσιμο για το κοινό.
Αν ο Χατζηνικολάου ζητούσε την άποψη του Μεϊμαράκη, του Βουλγαράκη και του Λιάπη πριν βγάλει στο φως την επιτυχία του, κινδύνευε: α) να διαρρεύσει από τους ίδιους και β) να δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις (και δεν προχωρώ περισσότερο) για να ματαιωθεί η αποκάλυψη. Άρα πολύ σωστά έπραξε και προς τιμήν του, αφού άλλωστε δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο που βγάζει στο φως.
Αυτά προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία και αυτά διδάσκουμε ως δάσκαλοι στις σχολές επί 45 χρόνια. Εκτός βεβαίως από την ευπρέπεια, την ευγένεια και την εντιμότητα, προσόντα που χαρακτηρίζουν το Νίκο, έναν από τους 5-6 υποδειγματικούς μαθητές και συνεργάτες μου, εντελώς ξένο προς τον κουτσαβακισμό και την γλωσσική αλητεία...  (Enikos- real)
Paulitos