Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Νομιμότης… με ταρίφα!!!



Η ελληνική δικαιοσύνη είναι σίγουρα αδέκαστη. Όποιος το αμφισβητήσει να μη σώσει να βγάλει το μήνα. Δεν απευθύνεται βέβαια σε όλους, μια που ο…

χρόνος της είναι περιορισμένος- εκτός βέβαια και αν… λαδώσεις τα γρανάζια του συστήματος με το ευτελές ποσό των 100 ευρώ.
Εξηγούμαι: φίλη του Ιοβόλου διαπίστωσε ότι υπήρξε παραβίαση του απορρήτου στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο. Σοκαρισμένη απευθύνθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος από όπου την πληροφόρησαν ότι πρώτα θα πρέπει να υποβάλει μήνυση σε κάποιο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια, αφού δρομολογηθούν υπηρεσιακά τα έγγραφα, θα αναλάβει η συγκεκριμένη υπηρεσία. 
Πήρε τηλέφωνο στο τμήμα να ρωτήσει τα απαραίτητα για να περάσει αργότερα από εκεί. «Μισό λεπτό να το ψάξω στον ποινικό κώδικα» είπε ο “αρμόδιος” στον οποίο κατέληξε αφού μίλησε με τρεις ακόμη διαφορετικούς υπαλλήλους. «Α, να το!» αναφώνησε ειλικρινώς ενθουσιασμένος ο αρμόδιος δίνοντας στη φίλη την ισχυρή πεποίθηση ότι η θεά τύχη ήταν στο πλευρό της. 
«Θέλει 100 ευρώ για να κάνετε μήνυση», λέει το όργανο. 
«Ποιος τα θέλει;»
«Εεε, εμείς, η υπηρεσία» 
Και από πότε έχει κόστος για να πληροφορήσεις τις δικαστικές αρχές για ένα έγκλημα, το οποίο διώκεται αυτεπάγγελτα;, θα ήθελε να ρωτήσει η φίλη, αλλά δεν το έκανε. Κατάπιε την τσαντίλα της, πήγε και σήκωσε λεφτά από την τράπεζα και πεισματάρικα στήθηκε στην ουρά για να καταθέσει τη μήνυση. 
Οι σχετικές μηνύσεις στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, όπως μάθαμε, είναι τελευταία πάρα πολλές και αποφασίστηκε να μπει ένα μικρό αντίτιμο (sic) ώστε να το σκέφτεται καλύτερα αυτός που αναφέρει παραβιάσεις του απορρήτου του! 
Αν δηλαδή δεν σου βρίσκονται πρόχειρα 100 ευρώ- περίπου το ¼ του βασικού πλέον μισθού- το κράτος δεν έχει κανένα πρόβλημα να μην μάθει την εγκληματική δραστηριότητα που συντελείται εντός της δικαιοδοσίας του. 
Έτσι γίνεται αντιληπτή η έννοια της νομιμότητας από το κράτος που φαρισσαϊκά εξαγγέλλει την ανάγκη για «νέα νοοτροπία», «αλλαγή σελίδας» και λοιπά πολιτικάντικα. 
Άντε, παιδιά και χαρτόσημο στις δολοφονίες… 
Paulitos