Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο Σαλί Μπερίσα μιλάει για "Μεγάλη Αλβανία" με ακροατή τον Σαμαρά



Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, κατά την ομιλία του...

στη Σύνοδο Ηγετών της Διεθνούς Ένωσης Κεντρώων Δημοκρατών που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη(22/9/12), άδραξε την ευκαιρία για να κατακρίνει την διεθνή κοινότητα, για τον άδικο διαμελισμό των Αλβανικών εδαφών πριν από 100 χρόνια. Και όταν οι Αλβανοί μιλάνε για χαμένα εδάφη, δεν εννοούν τίποτα άλλο από τη"Μεγάλη ή Φυσική Αλβανία", που συμπεριλαμβάνει εδάφη από το Κόσοβο μέχρι την "Τσαμουριά" η οποία επανέρχεται δυναμικά στον πολιτικό διάλογο της χώρας. Όταν μιλάμε όμως για Τσαμουριά, μιλάμε για την Ήπειρό μας αλλά και για την πικρή ιστορία των βιαιοπραγιών που άφησαν πίσω τους οι Τσάμηδες.
Συγκεκριμένα ο Μπερίσα είπε:
"Είμαι υπερήφανος που σας απευθύνομαι σήμερα, καθώς αυτή είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τη χώρα μου, χρονιά της 100ης επετείου από την ανεξαρτησία μας. Η ανεξαρτησία της Αλβανίας ανακηρύχθηκε πριν από 100 χρόνια, αλλά εκείνη η χρονιά ήταν επίσης και μια τρομερή χρονιά για τον πιο άδικο διαμελισμό των Αλβανικών εδαφών, ο οποίος προκάλεσε μεγάλη ζημιά στη χώρα μου: δυσκολίες, δικτατορία, εισβολές"
Αρχικά υποθέσαμε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ίσως να μην ήταν παρών κατά την τοποθέτηση του κ. Μπερίσα. Ωστόσο ο φωτογραφικό φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την παρουσία του κ. Σαμαρά και προφανώς άκουσε τα "παράπονα" Μπερίσα για τον άδικο διαμελισμό των Αλβανικών εδαφών. Στην τοποθέτησή του κ. Σαμαρά βέβαια δεν διακρίνουμε κάποια απάντηση - αντιπαράθεση - αμφισβήτηση για την πρόκληση Μπερίσα. (χωρίς να γνωρίζουμε αν προηγήθηκε η τοποθέτησή του).
Φανταστείτε τι αντιδράσεις θα προκαλούσε αν ένας Έλληνας Πρωθυπουργός μιλούσε για "άδικα διαμελισμένα Ελληνική εδάφη" σε μια ευρωπαϊκή σύνοδο... (peramatozoa)

Paulitos