Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

«Τα άδεια κουτιά» στο γραφείο του Παύλου


«Μια βουτιά στα σοκάκια της ψυχής», θα μπορούσα...
να πω ότι είναι που θα έδινα ως δεύτερο πιθανό τίτλο σε αυτό το βιβλίο, έχοντας διαβάσει με προσοχή όλα όσα γράψει η Χαρά Ανδρεΐδου, σε αυτό της το πόνημα…
Ένα βιβλίο με μια υπόθεση που σε «μαγνητίζει» από την πρώτη σελίδα, καλώντας σε ν’ ακολουθήσεις τη ροή του και μέσα από τα μάτια και την ψυχή της Δάφνης, της ηρωίδας, να αισθανθείς το μεγαλείο της ζωής.
Μέσα από τα πρόσωπα των ηρώων και τη δράση τους, μας δίνεται η δυνατότητα να νιώσουμε στο «πετσί» της σκέψη μας όλα εκείνα που λέμε «στιγμές» ή τυχαία γεγονότα, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε πως η ζωή μας δεν είναι «άδεια κουτιά»… αλλά όχι και πως δεν υπάρχουν!!!
Η συγγραφέας καταφέρνει με ωραίο και ευγενικό τρόπο να μας ξυπνήσει το νου, να μας εξιτάρει τη φαντασία, αλλά και να μας κάνει να αναζητήσουμε τα χαμένα κουτιά που υπάρχουν μέσα μας ή να βρούμε που πιθανόν έχουμε χάσει κάποιο γεμάτο κουτί απ’ τη ζωή μας.
Ανθρώπινες σχέσεις, επαφές, έρωτες, φιλίες, πάθη, καταξίωση, απογοητεύσεις, ζήλιες, σιωπές, απουσίες και αγάπη… συνθέτουν ένα πάζλ αξιών, αλλά και ένα όμορφο σκηνικό, με συχνές εναλλαγές και ανατροπές, σε ότι έχει να κάνει με την ψυχή και τα αισθήματά μας.
Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί, ένα έργο με πολλά μηνύματα, ένα δημιούργημα που πολλές φορές σου δίνει την εντύπωση πως μερικά κομμάτια… έχουν γραφτεί για σένα, για μένα, για όλους μας…
Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr