Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Φορολογικές δηλώσεις τον Φεβρουάριο…


Από τον Μάιο θα αρχίσει η πληρωμή των φόρων εισοδήματος...
σε μια προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να απλώσει στη διάρκεια του έτους τις διάφορες φορολογικές υποχρεώσεις και να μην πέσει ασήκωτος ο λογαριασμός στο δεύτερο εξάμηνο όπως συνέβη πέρυσι.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων από την 1η Φεβρουαρίου, χρονοδιάγραμμα το οποίο κρίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες εφικτό στον βαθμό που δεν υπάρξουν ανατροπές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, οι δηλώσεις θα υποβληθούν στο διάστημα από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου και η πληρωμή των φόρων θα γίνει σε τρεις δόσεις, έως τα τέλη των μηνών Μαΐου, Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας έχει ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών (έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία), ενώ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά έχει ετοιμαστεί και το νέο έντυπο Ε1, στο οποίο οι αλλαγές είναι οριακές σε σχέση με πέρυσι… (in)