Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Λεωφορείο… μια «γκόμενα» με ρόδες!!!


“Τα λεωφορεία είναι σαν τις γκόμενες. Για κάποιο διάστημα δεν έρχεται...
κανένα και ύστερα έρχονται όλα μαζί.”
Λεωφορείο λέγεται μια σατανική εφεύρεση για της οποίας το λόγο ύπαρξης οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι λένε ότι το έφτιαξε ο Τσακ Νόρις μια μέρα που βαριόταν, άλλοι λένε ότι χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ για να κατατροπώσουν τη Γερμανία, ενώ τέλος μερικοί πιστεύουν ότι έχουν κάποια ανάμειξη τα Βριλ. Τέλος πάντων, θα ήταν όλα μια χαρά, αν την ύπαρξη του λεωφορείου δεν ανακάλυπτε ο ΟΑΣΘ...
Τύποι που συναντώνται σε λεωφορεία
Οδηγός
Γνωστός και σαν φιλεύσπλαχνος βασανιστής, προσπαθεί να διευκολύνει τη Ζωή μας. Δεν κάνει και τίποτα ουσιαστικό. Όταν δεν ανοίγει τις πόρτες του λεωφορείου, μάλλον δίνει πληροφορίες ή τα ξύνει ή κοιμάται όρθιος. Συνήθως λέγεται Τάκης. Όταν δεν έχει υπηρεσία, ακούει στη διαπασών Πέγκυ Ζήνα.
Μουσικόφιλος επιβάτης
Δείχνει να απολαμβάνει τη διαδρομή, στην πραγματικότητα όμως απολαμβάνει το αγαπημένο του τραγούδι στα ακουστικά. Κανείς δεν ξέρει τι τραγούδια ακούει, εικάζεται όμως ότι είναι έφηβος που βαριέται τη ζωή του. Μάλλον είναι έτοιμος να δώσει Πανελλήνιες.
Κοιμήσης
Λίγο μετά την είσοδό του στο λεωφορείο, αποκοιμιέται. Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τον ξυπνήσει. Θα τον βρει ο οδηγός κάποια στιγμή στην αφετηρία και θα τον πάει σπίτι του για να γλιτώσει από δαύτον.
Βρωμύλος
Απαντάται όλο το χρόνο, αλλά κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μυρίζει ιδρωτίλα, απλυσιά ή και σκόρδο, έχει βρώμικα αυτιά και σκαλίζει τη μύτη του. Συνήθως κάθεται δίπλα σου και κρατιέται από τους ορθοστάτες, με αποτέλεσμα να έχεις ένα υπέροχο γκρο-πλαν της ιδρωμένης του μασχάλης.
Εκνευριστική γιαγιά
Είναι άγραφος κανόνας ανάμεσα στους λεωφορειοβάτες να παραχωρούν τη θέση τους σε άτομα χρήζοντα ανάγκης, όπως παππούδες, γιαγιάδες, εγγύους κλπ και, τις περισσότερες φορές, το κάνουνε ευχαρίστως. Ορισμένες γιαγιάδες όμως έχουν εκτραχυνθεί τελείως: μόλις μπαίνουν στο λεωφορείο και πριν προλάβει καν κανείς να σηκωθεί, αρχίζουν τον εξάψαλμο: "ορίστε κατάσταση, η νεολαία δε σέβεται πια τίποτα, πονάει το πόδι μου και δε μπορώ να κάτσω πουθενά". "αμ, εγώ, εγχειρησμένη είμαι, ζαλάδα με πιάνει εδω μέσα, θα λιποθυμήσω" "δώστε καλέ μια θέση στην κυρία, εγχειρισμένη είναι!" Κάπου εκεί ξεσπάει ένας, κατά τα άλλα ευπροσήγορος μεσήλιξ, μπουχτισμένος από την άθλια κατάσταση και τον Βρωμύλο που κάθεται δίπλα του, και φωνάζει "γριές γυναίκες, μες τη ζέστη που πατε, να κάτσετε σπιτι σας! να κατεβείτε νωρίς το πρωί, σάμπως έχετε δουλειά να κάνετε;" κλπ. Σκηνές απείρου κάλλους.
Αγενής
Πρόκειται για άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλλου που θα μπουν στο λεωφορείο μόνο και μόνο για να σπάσουν τα νεύρα των όποιου επιβάτη τους προκαλέσει έμπνευση για να ξεσπάσουν ώστε να αποκτήσει κάποιο νόημα η ζωή τους η να νιώσουν "έξυπνοι", "μάγκες",κτλ! Με το παραμικρό θα ακούσετε να σας την λένε! Όλοι κατά καιρούς έχει τύχει να πέσουμε σε τέτοιους η να είμαστε μάρτυρες κάποιας λογομαχίας που θα το προκάλεσουν οι ίδιοι. Κάποιοι μπορεί να το δούνε σαν το "λεωφορείο ο πόθος" που θα το παίξουν "μάγκες" κοιτώντας αδιάκριτα και μιλώντας χυδαία σε εκπροσώπους συνήθως του γυναικείου φύλλου!(συνήθως πρόκειται για άντρες άνω των 30!) Κάποιοι μάλιστα κάνουν οτι κάνουν με η χωρίς επίδειξη μαχαιριών η άλλων "αξεσουάρ της ψευτομαγκιάς τους", πιστεύοντας οτι έτσι ίσως κάνουν καμιά γνωριμία η απλά θα μείνουν αξέχαστοι σαν μεγάλοι άντρες ερωτίλοι. Μπορεί επίσης συγχρόνως να το δούνε σαν το "λεωφορείο άγρια δύση" όπου θα το παίξουν "αλιτεία, κακία, μαγκιά, κλανιά" σε συνδυασμό με "αντρίλα" για να υπάρχει μια ενδιαφέρουσα γι' αυτούς ατμόσφαιρα στο λεωφορείο.
Αισιόδοξος
Του αρέσει να παίρνει το λεωφορείο, πιθανότατα επειδή είναι οικολόγος. Απολαμβάνει για πέντε έξι στάσεις τη μοναξιά και ύστερα τον διώχνει ένας παππούς με πι για να κάτσει αυτός. Εικάζεται ότι ο τελευταίος αισιόδοξος απήχθη από τους Βριλ.
Ανυποψίαστος γονέας με παιδί

Κατέβηκε στο κέντρο για να πάνε τα παιδιά σινεμά να δούνε μια ταινία. Δε θα το ξαναεπιχειρήσει, διότι στη μέση της διαδρομής η μικρή θέλει μαλλί της γριάς και ο μεγάλος ξερνάει το μαλλί της γριάς που έφαγε πριν. Αυτά έχει η ζωή… (frikipaideia)