Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Λεξιλόγιο… σπουδαγμένων, με νόημα!!!


Η νέα τάξη πραγμάτων, όσο και να λέμε ότι δεν μας έχει διαβρώσει…
την έχει κάνει τη δουλειά της στα μουλωχτά, ασελγώντας πρώτα απ’ όλα στο λεξιλόγιό μας… 
αλογομούρης, ο - (ουσ.) συνθ.
σύνθετο εκ του άλογο + μούρη
Αλογομούρη δεν εννοούμε κάποιον που έχει κεφάλι αλόγου και σώμα ανθρώπου. Αυτά ανήκουν στην ελληνική μυθολογία αν και δεν είμαι σίγουρη ότι διαβάσαμε ποτέ στα βιβλία μας για τέτοια είδη! Δεν έχει δηλαδή καμία σχέση με τους κενταύρους!
Αλογομούρη μπορούμε να ονομάσουμε κάποιον ανεξαρτήτως φύλλου. Είναι ο άνθρωπος που όταν τον κοιτάς δεν ξέρεις με τι να παρομοιάσεις την ασχήμια του κι απλά τον αποκαλείς έτσι!
Βιότοπος: Βρίσκεται παντού! Υπάρχουν εκατομμύρια αλογομούρηδες σε όλο τον κόσμο, γιατί απλά δεν μπορεί όλοι οι άνθρωποι να είναι όμορφοι!
Δραστηριότητα: Είναι κοινοί άνθρωποι του ιπποδρομίου που δεν κάνουν κάτι διαφορετικό απ' τους υπόλοιπους απλά έχουν την ατυχία να είναι και άσχημοι.
φοροδιαφυγή, η - (ουσ.) συνθ.
Οικογενειακό ελληνικό έθιμο που έχει αντικαταστήσει τα αρχαιοελληνικά Διονύσια. Κάποιοι θεωρούν ότι έχει παγανιστικές ρίζες, «φόρος τιμής» (ως ο μοναδικός φόρος του φοροφυγά) στον Ρομπέν των Δασών προσευχόμενος "φασουλίτο - φασουλίτο - γεμιζίτο - σακουλίτο". Λαμβάνει χώρα κεκλεισμένων των θυρών, για να μη μας αντιγράψουν οι Βάρβαροι. Όμως στα καφενεία ο φοροφυγάς λαμβάνει τιμές Ολυμπιονίκη, ως ο νέος που κατάφερε τόσα πολλά, με τόσα λίγα δηλωθέντα.
Στις μέρες μας πλήττεται από αήθεις προβοκάτορες νεο-τεντιμπόηδες, οι οποίοι επηρεασμένοι από την παγκοσμιοποίηση κατατάσσονται στα σώματα των εφοριακών.
Τρομοκρατική οργάνωση, που έχει συσταθεί από τους άνωθεν, ονόματι 
ΔΝΤ, στρέφεται εναντίον κάθε φερέλπιδος νέου που αγαπά τα ήθη της πατρίδας του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου και της οικογένειάς του, που τόλμησαν δημόσια και ανοικτά να στηρίξουν το έθιμο.
σύνθετο εκ του φόρος + διαφεύγω
κλαστήρας, ο - (ουσ.)
ο κλάστης, δηλαδή ο άνθρωπος που αμολάει διαρκώς και απερίσκεπτα τους κλάνους του, αφήνοντας την μυρωδιά να αγκαλιάσει τον κόσμο που βρίσκεται στην γύρω ακτίνα. Γεμάτος χαρά και ξέγνοιαστος για τις συνέπειες που πρόκειται να προκύψουν και τα λόγια που μπορούν να ειπωθούν, συνεχίζει ακάθεκτος να ελευθερώνει αέρια από το εσωτερικό του 
ετυμ ρ. κλάνω (ΑΟΡ έκλασα)
*πρρρρρτ*
-Υγεία είναι! 

- Τι υγεία ρε βρωμιάρη κλαστήρα, παλιοζέχλα; (frikipaideia)