Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Δημοσιογραφία των λίγων & γνωστών – ισχυρών

Της Δήμητρας Σωτηριάδου


Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, πάτωσε  από τότε που διευθυντές...
τόλμησαν και επέβαλαν τα θέματα δημοσιογραφικής κάλυψης οι ίδιοι και όχι οι ερευνητές - δημοσιογράφοι.
Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, πάτωσε από τότε που μπλέχτηκε  στα δίχτυα της χλιδάτης κοινωνίας.
Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα πάτωσε από τότε που οι υπηρέτες της κοινής γνώμης έγιναν υπηρέτες του πλούτου και της εξουσίας  και τάχθηκαν στο πλευρό τους.
Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, πάτωσε από τότε που προέβαλε την πασαρέλα με  τις "ψηλοτάκουνες γόβες" διεκδικώντας το μερίδιο της φτήνειας και της σαπίλας, αφού δε μπόρεσε  να κατακεραυνώσει τις παράλογες και παράνομες συμπεριφορές των άπληστων.
Η  δημοσιογραφία  στην Ελλάδα, έγινε σαν την λερναία ύδρα. Όποιο κεφάλι και να κόψεις θα βγουν δεκάδες  τέρατα που θα αποθεώνουν τις "δίμετρες" και τα "τούμπανα" της παραπληροφόρησης .

Ένα μπαλόνι που θα σκάσει έγινε η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, γιατί παραγέμισε από άσχετα υποκείμενα που μόνο τη δημοσιογραφία και την υπηρεσία της κοινής γνώμης δεν είχαν στο μυαλό τους. Και το χειρότερο είναι ότι δε μπόρεσε να σταματήσει κανένας σοβαρός συνδικαλιστής αυτήν την κατρακύλα... Και ακόμα  χειρότερο για όσους  υπηρέτησαν υπηρετούν με δεοντολογία τη δημοσιογραφία, είναι που δε στεκόμαστε στο ύψος από μόνοι μας  να ξεμπροστιάσουμε  την σαπίλα και την καφρίλα από την οποία έχει γεμίσει πια ο χώρος μας.