Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ο Γιωργάκης… καψούρης με κοκκινομάλλα γυμνάστρια!!! (foto)


Ποια είναι η γυμνάστρια Άρτεμις που έκλεψε την καρδιά...
του Γιώργου Παπανδρέου;
Θέλοντας να διασφαλίσει την ιδιωτικότητά του, ο κ. Παπανδρέου άλλαξε γυμναστήριο και από εκείνο της Νέας Ερυθραίας βρέθηκε στην Κηφισιά, στο «Mind & Body». Η επιλογή του αυτή απέβη καθοριστική καθώς εκεί γνώρισε τη γυμνάστρια με τους δεκάδες ορκισμένους μαθητές. Πρόκειται για τη γυναίκα που λειτούργησε καταλυτικά στην ψυχολογία του και τον κέρδισε ολοκληρωτικά.
«Ηταν η περίοδος που είχαν γκρεμιστεί σχεδόν όλα στο πολιτικό πεδίο και το μέλλον έμοιαζε σκοτεινό», σχολιάζει άνθρωπος του περιβάλλοντός του. Η γυμνάστρια Αρτεμις τον ανέλαβε αποκλειστικά, γεγονός που όλα δείχνουν ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τόνωση της ψυχολογίας του.


Φίλοι του μας είπαν ότι αφιερώθηκε με πρωτοφανή ζήλο στα ατομικά μαθήματα pilates, εντυπωσιάζοντάς την με το πάθος και την αφοσίωσή του. Η γυμνάστρια Αρτεμις δεν δίστασε να μοιραστεί με δικούς της ανθρώπους τον θαυμασμό της για τον μαθητή της. Ο ΓιώργοςΠαπανδρέου, μάλιστα, περιόρισε για χάρη της καλλίγραμμης Αρτέμιδος ακόμα και την ενασχόλησή του με το αγαπημένο του ποδήλατο αλλά και το κανό. Τις ελεύθερες ώρες του τις αφιερώνει τον τελευταίο καιρό στα μαθήματα της δυναμικής γυμνάστριας. Ακόμα και τώρα, όμως, λίγες ώρες την εβδομάδα επιδίδεται στο αγαπημένο του spinning, την εξοντωτική γυμναστική με τα στατικά ποδήλατα που έχει τεράστια πέραση στο Λος Αντζελες.


Για τους μυημένους, η γυμνάστρια Αρτεμις θεωρείται μία από τις πιο αναγνωρισμένες καθηγήτριες pilates στην Αθήνα. Το γραμμωμένο, άλλωστε, κορμί της και η εύθυμη προσωπικότητά της την έχουν αναδείξει σε ψυχή του γυμναστηρίου.
Οσοι γυμνάζονται εκεί τη ζητούν φανατικά, μια και είναι η υπεύθυνη του προγράμματος και καταβάλλουν 40 ευρώ για ένα ολοκληρωμένο μάθημα pilates. Η γυμνάστρια Αρτεμιςαρχικά άκουσε, κατέγραψε και τελικά σχεδίασε ένα μοναδικό πρόγραμμα για τις ανάγκες του κ. Παπανδρέου με σκοπό να συμβάλει στη σωματική και ψυχική τόνωσή του.
Το πάθος για τη γυμναστική, όμως, δεν ήταν ο μοναδικός κοινός παρονομαστής τους. Ηγυμνάστρια Αρτεμις, όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αγαπούν ιδιαίτερα τις ΗΠΑ.


Στις Ηνωμένες Πολιτείες άλλωστε ανακάλυψε και διδάχτηκε η νέα γυμνάστρια τη μέθοδο pilates. «Παρόλο που γυμναζόμουν για χρόνια με δυναμισμό και επιμονή, στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που δοκίμασα να προπονηθώ με τη μέθοδο pilates ανακάλυψα μια δραματική διαφορά στο σώμα μου: ήταν τονωμένο όσο ποτέ, δυνατό και ευλύγιστο. Η εγγραφή μου στο εξειδικευμένο τμήμα για εκπαιδευτές pilates ήταν αναπόφευκτη», έχει δηλώσει η ίδια.
Με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών της στις ΗΠΑ, η Αρτεμις εργάστηκε πλάι σε έναν από τους πλέον γνωστούς γυμναστές της Βρετανίας. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα αφιερώθηκε στα ατομικά μαθήματα, συγκεντρώνοντας μια εκλεκτή πελατεία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γοητευμένος με τη νέα του συνήθεια. Χρησιμοποιώντας το ειδικό στρώμα pilates ασκεί τους μυς του χωρίς επιβάρυνση και κυρίως χωρίς να στερείται την ευλυγισία του. Με τη βοήθεια της Αρτέμιδος έχει διορθώσει την κακή στάση του σώματος, ενώ έχει μειώσει και το άγχος του. Η φράση, άλλωστε, που του λέει συνήθως κατά τη διάρκεια του μαθήματος είναι «strength, flexibility, humοur», ήτοι δύναμη, ευλυγισία, χιούμορ. Η σύζυγός του Αντα δεν φαίνεται να υιοθετεί τον ενθουσιασμό του. Τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός επιδίδεται σε εντυπωσιακές ασκήσεις στρέτσινγκ η ίδια προπονείται μόνη της στον στίβο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι διαφορετικές ενασχολήσεις τους, αλλά και τα συχνά ταξίδια του συζύγου της κάποιες φορές αναγκάζουν το άλλοτε αχώριστο ζευγάρι να μένει μακριά.
Η στενή αυτή σχέση του Γιώργου Παπανδρέου κλόνισε τη σχέση του με τη σύζυγό του Άντα, η οποία συνόδευε τον σύζυγό της σχεδόν παντού και παρακολουθούσε όλες σχεδόν τις ομιλίες του, ενισχύοντας την εντύπωση ότι «λειτουργούν σαν αχώριστο δίδυμο και στην πολιτική».



Ακόμα και όταν η Αντα είχε μετατρέψει το Αθήνα – Λονδίνο σε Παγκράτι – Κολιάτσου για να βρίσκεται κοντά στην κόρη της που σπούδαζε Βιολογία σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου, δεν παραμελούσε τις ανάγκες του συζύγου της Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με ανθρώπους που είχαν ζήσει κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου το ζευγάρι, αυτή ήταν που έπαιζε τον ρόλο της ήρεμης δύναμης.
Οι ίδιες πηγές λένε χαρακτηριστικά: «Τότε, μόνο η Αντα μπορούσε να λειτουργήσει εκτονωτικά στις αγωνίες του». Κατά γενική ομολογία, άλλωστε, λειτουργούσαν σαν ομάδα, αν και πάντα ο Γιώργος διαβουλευόταν με τη μητέρα και τα αδέλφια του.
Εκείνες οι μέρες μοιάζουν σήμερα πολύ μακρινές. Η καθημερινότητα δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο το γνωστό ζευγάρι. Και οι δύο έχουν υιοθετήσει έναν πιο ανεξάρτητο τρόπο ζωής.

Οι κοινές τους έξοδοι έχουν εκλείψει. Η Αντα έχει στραφεί στις πιο κοντινές φίλες της και ο Γιώργος στους ελάχιστους συνεργάτες του και κυρίως στη γυμναστική. Δεν θα ήταν υπερβολή υπό αυτή την έννοια να ειπωθεί ότι πιο πολύ βλέπει τη γυμνάστριά του Αρτέμιδα παρά οποιονδήποτε άλλον! (fimes)