Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Σε τι είναι πρώτη στον κόσμο η χώρα μας;


Στερεότυπα, συνήθειες, προτιμήσεις ανά τον κόσμο και διακρίσεις για κάθε χώρα. Έκαστος στο είδος του δηλαδή...


Η έρευνα του DogHouse Diaries στηριγμένη σε στατιστικά από το διαδίκτυο, από τη Word Bank αλλά και από το Guinness World Records αποκαλύπτει τι κάνει κάθε χώρα ξεχωριστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Η έρευνα βασίζεται στο χιούμορ αλλά και σε πραγματικά στοιχεία από το διαδίκτυο. Για την ακρίβεια σε "αναφορές" και tags ανά χώρα.
Η Ελλάδα μπορεί να μαστίζεται από την κρίση χρέους και να είναι πρώτη στην Ευρώπη σε ότι αφορά τους δείκτες ανεργίας, κρατάει όμως κι ακόμα μία πρωτιά.
Οι Έλληνες επιβεβαιώνουν τη φήμη που τους θέλει μανιακούς καπνιστές και γι' άλλη μια φορά γίνονται γνωστοί τοις πάσι για τη συγκεκριμένη τους συνήθεια. Ο τίτλος "Smoking" είναι ενδεικτικός.
Σημειώνεται ότι στον πρώτο χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα, η χώρα μας ήταν πρωταθλήτρια σε κατανάλωση ελαιόλαδου, ενώ στην αναθεωρημένη εκδοχή του, κατατάσσεται πρώτη σε κατανάλωση νικοτίνης.
Το DogHouse Diaries αποκαλύπτει "αμαρτωλά" και "μαύρα" χαρακτηριστικά άλλων χωρών πολύ χειρότερα του δικού μας, όπως το "Cocaine use" ή το "Fascist Movements" που υπερίπτανται πάνω από Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.
Σε ότι αφορά τα "νεοναζιστικά" στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, προκύπτουν και από το γεγονός ότι στη χώρα, τα τελευταία χρόνια έχουν συγκροτηθεί 34 ομάδες - οργανώσεις νεοφασιστών.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία περί φυσικών καταστροφών.

Το Μεξικό έχει τους περισσότερους πολίτες που έχουν... χτυπηθεί από κεραυνό ενώ ο Καναδάς βομβαρδίζεται με αστεροειδείς περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, την ώρα που το Καμερούν έχει τις πιο θανατηφόρες λίμνες με δεκάδες άτομα να πνίγονται κάθε χρόνο στα νερά τους… (apocalypsejohn)