Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

5 πράγματα που δεν πρέπει (ποτέ) να πεις στον πατέρα των παιδιών σου…


Είναι οι πέντε πιο σκληρές φράσεις που κανένας σύντροφος δεν θέλει αλλά και δεν αξίζει να ακούσει!
Το να μην ανταλλάσσουμε σκληρά λόγια με τον σύντροφό μας, είναι κάτι που...

θα πρέπει να μάθουμε (ή μάλλον να ξανά-μάθουμε) μια που η ρουτίνα μας κάνει συχνά να ξεχνάμε τους τρόπους μας. Η ψυχοθεραπεύτρια Judy Ford και συγγραφέας του βιβλίου Every Day Love, μας λέει όλα αυτά που δε θα ήθελε ν’ ακούσει ποτέ από εμάς ο πατέρας των παιδιών μας
1. Είσαι ίδιος ο πατέρας σου. 
Ποιος άνθρωπος θέλει να έχει κληρονομήσει τα χειρότερα χαρακτηριστικά της οικογένειας του; Πριν βιαστείτε λοιπόν να τον ταυτίσετε, αναλογιστείτε τι είδους άνθρωπος ο πατέρας του! Δεν σκουπίζει ποτέ τα πόδια του στο πατάκι της εισόδου ή μήπως τρώει όρθιος μπροστά στην κατσαρόλα; Όπως κι αν έχει είναι πιο ευγενικό να αντικαταστήσετε την κριτική στάση με κάτι πιο light, όπως «να έπαιρνες ένα πιάτο για να βάλεις το σάντουιτς;»
2. Πότε θα βρεις καινούρια δουλειά;
Έχει μείνει πρόσφατα άνεργος; Δεν σας φτάνουν τα χρήματα που φέρνει σπίτι; Ή μήπως δουλεύει σκληρά και δεν διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο στην οικογένεια σας; Πριν λοιπόν του κάνετε αυτήν την τόσο οδυνηρή ερώτηση, αναλογιστείτε τι είναι αυτό που εσείς θα θέλατε ως προτεραιότητα. Το να μη νιώθει ένας άντρας επαρκής για την οικογένεια του, είναι μεγάλο πλήγμα γι’ αυτόν. Για να αποφύγετε να τον πληγώσετε, μπορείτε να κάνετε μια πρώτη (και καλύτερα γενική) συζήτηση για τις δουλειές σας, τις φιλοδοξίες και των δύο και για το οικογενειακό budget.Είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσετε τα θέλω και των δύο. 
3. Η μητέρα μου με είχε προειδοποιήσει
Κάποιες φορές, όταν νιώθουμε εκνευρισμό και απαιτούμε το δίκιο μας, ψάχνουμε για κάποιον που θα μας κρίνει αντικειμενικά. «Πιστέψτε με» λέει η δόκτωρ Φορντ. «Αυτός ο κάποιος αντικειμενικός κριτής δεν είναι σίγουρα η μητέρα μας». Επίσης μια πεθερά δεν είναι ποτέ με το μέρος του γαμπρού της. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα θελήσετε να κάνετε «συνεργό» τη μαμάς σας, βουτήξτε την γλώσσα στο μυαλό και κάντε focus απλώς στο πρόβλημα που σας απασχολεί. 
4. Άσε θα ταίσω εγώ το μωρό
Οι περισσότεροι σύζυγοι όταν φθάνουν να ζητήσουν διαζύγιο μας λέει η δόκτωρ Φορντ, έχουν ένα κοινό παράπονο: Δεν ήξεραν πώς να ευχαριστήσουν την σύντροφό τους μια που εκείνες θεωρούσαν πως εκείνοι τα έκαναν όλα λάθος. Βάλτε τον εγωισμό σας στην άκρη, και σκεφτείτε πως η «συνεργασία» θα σας απαλλάξει από την κούραση ή τα αδιέξοδα και θα σας φέρει ικανοποίηση και χαρά.  Μήπως τελικά δεν ζητάτε από φόβο μη δώσετε; Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσετε και να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα. Η τεκνοποίηση δεν αφορά μόνον τη μητέρα. Οι σχέσεις εμπεριέχουν μοίρασμα και οι υποχρεώσεις που φέρνει ένα μωρό πρέπει να μοιράζονται και στους δυο γονείς.
5. «Εσύ πάντα…». «Εσύ ποτέ…» 

Πρόκειται για δύο εξίσου επικίνδυνες φράσεις που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε συχνά, μια που ως γυναίκες λατρεύουμε τις υπερβολές. Όμως για έναν άντρα που συνήθως κυριολεκτεί, αυτές οι δύο φράσεις λειτουργούν ως πισώπλατα μαχαιρώματα. Μήπως αντί για το «εσύ ποτέ δε θυμάσαι τα γενέθλια μου», την επόμενη φορά να του θυμίζατε δύο ημέρες πριν το δώρο που θα θέλατε; Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να τους αγαπούν και να τους νοιάζονται, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο να το ζητήσουν… (imommy, grizosgatos)