Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Το μυστικό που οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν!!!


Οι σκέψεις μας αποδεικνύουν τις συνήθειές μας. Τι σκεφτόμαστε καθημερινά και που γυρίζει το μυαλό μας; 
Κάτι πάντα τριγυρίζει ελεύθερα, ύπουλα πολλές φορές και μάλιστα δημιουργεί...

αποτελεσματικά τη ζωή μας, όπως ακριβώς ο γλύπτης διαμορφώνει το γλυπτό του. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και οι σκέψεις μορφοποιούν τη ζωή μας. Αυτό το κάτι όμως, είναι που διαμορφώνει και τη στάση μας, τη σκέψη μας και τη συμπεριφορά μας στη ζωή. Βέβαια οι σκέψεις έρχονται με τρόπο φυσικό στο μυαλό μας μέσα από ένα εργαλείο που δουλειά του είναι... να σκέφτεται...
Η πολύτιμη δύναμη όμως είναι κρυμμένη στο ν’ αντιλαμβανόμαστε πότε δουλεύει υπέρ μας και πότε εναντίον μας. Πότε μας ωφελεί και πότε δυσχεραίνει την καθημερινότητά μας.
Αν μόνο μπορούσαμε να παρατηρήσουμε καθημερινά, να καταγράψουμε ή απλά να ακολουθήσουμε για λίγο την πορεία των σκέψεων και τα σενάρια που με απόλυτη ελευθερία δημιουργεί το μυαλό μας τότε θα μπορούσαμε να ελέγξουμε και τη ζωή μας!
Πόσο όμως απλό είναι και πόσο δύσκολο φαίνεται στη συνέχεια... Αρχίζοντας να παρατηρούμε βλέπουμε πως όσο και να προσπαθούμε το μυαλό μας βρίσκει πάντα τρόπους να ξεγλιστρά και δημιουργεί τις δικές του συνάψεις – δρόμους στον εγκέφαλό μας. Οι δρόμοι αυτοί είναι οι συνήθεις γνώριμοι λεωφοριόδρομοι πλέον που έχουν σχηματιστεί, με την επαναληπτική και ασυνείδητη τις περισσότερες φορές διαδρομή.
Το μυστικό της ευτυχίας είναι όμως να κατορθώσουμε να ελέγξουμε τις σκέψεις μας, να τις τιθασεύσουμε και να αντικαθιστούμε αυτόματα τα αρνητικές σκέψεις με αντίστοιχες θετικές. Το μυστικό είναι απλό αλλά όχι εύκολο στην εφαρμογή του. Αυτό που χρειάζεται όπως μαθαίνουμε μέσα από το briefingnews, είναι εκπαίδευση ή καθοδήγηση από κάποιον ειδικό (π.χ. life coaching, workshops θετικής σκέψης, τεχνικές νευρογλωσσικού προγραμματισμού) και στη συνέχεια εξάσκηση μέχρι ο έλεγχος της σκέψης να σας γίνει βίωμα και οι θετικές σκέψεις να ρέουν αβίαστα από το μυαλό μέσω του λόγου σας.
“Πρόσεχε τις σκέψεις σου γιατί γίνονται λόγια,
Πρόσεχε τα λόγια σου γιατί γίνονται πράξεις,
Πρόσεχε τις πράξεις σου γιατί γίνονται συνήθειες,
Πρόσεχε τις συνήθειες σου γιατί γίνονται ο χαρακτήρας σου,
Πρόσεχε τον χαρακτήρα σου γιατί γίνεται η μοίρα σου.”

Χαλίλ Γκιμπράν