Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

4 μυστικά για τη σωστή επιλογή ενός καρπουζιού...


Το καρπούζι είναι σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού και όλοι το καταναλώνουμε ευχάριστα σε μια προσπάθεια να δροσιστούμε. Πώς όμως θα είστε σίγουροι ότι το καρπούζι...

που θα διαλέξετε θα είναι νόστιμο και δεν θα σας βγει «μάπα»; Επειδή δεν πουλάνε όλοι καρπούζι «με το μαχαίρι», δίνοντας σου δηλαδή να δοκιμάσεις ένα κομμάτι από το υποψήφιο προς αγορά φρούτο καλό θα ήταν να προσέξετε τα σημεία που κάνουνε τη διαφορά:
1. Το κοτσάνι
Επιλέξτε καρπούζι που το κοτσάνι του να είναι χρώματος πράσινο σαν αυτό ενός φρέσκου αγγουριού και όχι ξεραμένο που σημαίνει ότι έχει κοπεί πριν μέρες.
2. Εξωτερική εμφάνιση
Το χρώμα του να είναι ομοιόμορφο και το σχήμα συμμετρικό. Να μην είναι σκισμένο ή γρατζουνισμένο και να μην έχει εμφανή χτυπήματα από τη μετακίνησή του. Ελέγξτε την κηλίδα που βρίσκεται στη βάση του. Αν είναι ασπροκίτρινη, τότε είναι ώριμο. Αν είναι λευκή ή ασπροπράσινη, είναι ακόμα άγουρο.
3. Σημεία πώλησης
Επιλέξτε το σημείο που θα αγοράσετε τα καρπούζια να είναι δροσερό και να μην τα χτυπά ο ήλιος και γενικά να μην είναι εκτεθειμένα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
4. Ήχος

Το μυστικό για τη σωστή επιλογή ενός καρπουζιού είναι ο ήχος! Πάρτε το στο δυο χέρια και χτυπήστε το. Ο ήχος που θα κάνει θα πρέπει να είναι βαθύς και όχι σύντομος -συμπαγής που σημαίνει ότι το καρπούζι είναι άγουρο, έχει χτυπηθεί ή έχουν περάσει πολλές μέρες από την κοπή του. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγετε τα μικρά ή τα πολύ μεγάλα καρπούζια. Επιλέξτε αυτά με βάρος από 7 έως και 10 κιλά… (clopyandpaste)