Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το show των φτωχών: Όταν τα θύματα της κρίσης της Ισπανίας πρωταγωνιστούν σε ριάλιτι!!!


Διχασμό στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει το ριάλιτι στην Ισπανία, στο οποίο πρωταγωνιστές είναι εξαθλιωμένοι οικονομικά άνθρωποι που έχουν πέσει θύματα της οικονομικής κρίσης.
Πρόκειται για το σόου των φτωχών, που προβάλλεται από την κρατική τηλεόραση, σε μία προσπάθεια να δοθεί...

ένα χέρι βοηθείας στους ανθρώπους που επλήγησαν από την κρίση.
Μέσα από το «Entre Todos» (Μεταξύ μας) οι «πρωταγωνιστές» ζητούν οικονομική ενίσχυση, όπως ένα σπίτι, φαγητό για τα παιδιά τους και φυσικά μια οποιαδήποτε δουλειά.
Την ώρα, μάλιστα, που οι φτωχοί Ισπανοί εξομολογούνται δημόσια τον προσωπικό τους οικονομικό και κοινωνικό «Γολγοθά», ένα πάνελ από ψυχολόγους, οικονομολόγους, δικηγόρους και άλλους ειδικούς, συμπάσχουν και συμβουλεύουν όσους εμφανίζονται στο show.
Ωστόσο, κάποιοι κάνουν λόγο για «παιχνίδια» τηλεθέασης, καθώς το συγκεκριμένο σόου ήρθε την ώρα που η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης διαπίστωσε ότι τα νούμερα τηλεθέασης κατέγραψαν τους τελευταίους μήνες ιστορικά χαμηλά, πέφτοντας κάτω από το 10%.
Όπως αναφέρει το Euronews, μία μερίδα Ισπανών υποστηρίζει πως το κανάλι εκμεταλλεύεται την ένδεια ατόμων, για λόγους τηλεθέασης

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές τονίζουν ότι μέσω της εκπομπής αρκετοί άνθρωποι βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους… (iefimerida)