Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Εσύ, κάνεις φυσιολογικό σεξ;


Από τη στιγμή που αποκτούμε σεξουαλική ζωή αρχίζουμε να ρωτάμε και να ψάχνουμε για φυσιολογικό μέγεθος, τη φυσιολογική διάρκεια και γενικά να μάθομε τα πάντα.
Υπάρχουν τελικά μέτρα και σταθμά στο σεξ;


Οι κοινωνιολόγοι Κρισάνα Νόρθαπ, Πέπερ Σβαρτς και Τζέιμς Γουάιτ απαντούν στο CNN. Με βάση τις απαντήσεις διαδικτυακής έρευνας σε 70.000 ανθρώπους, οι ερευνητές μελέτησαν τη συχνότητα που κάνουν σεξ ταζευγάρια, πόσο περιπετειώδεις είναι στο σεξ και πώς κρατούν ζωντανό το ρομαντισμό έξω από την κρεβατοκάμαρα.
«Δε μιλάμε με ποσοστά, απλώς προσπαθούμε να βρούμε ένα μέτρο σύγκρισης με σημείο αναφοράς τα ευτυχισμένα ζευγάρια», δηλώνει η Σβαρτς. Το 86% των ερωτηθέντων φάνηκε πως ενθουσιάζεται στην ιδέα του kinky σεξ. Αυτό δείχνει πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες λατρεύουν την περιπέτεια. Κανείς δε μένει ικανοποιημένος από το προβλέψιμο σεξ. Είναι το ίδιο με το να βλέπουμε την ίδια ταινία κάθε σαββατοκύριακο: δεν υπάρχει μυστήριο και δεν υπάρχει αγωνία. Όσον αφορά τη συχνότητα, πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να ρωτήσουν τους γύρω τους ώστε να μάθουν πόσο συχνά θα πρέπει οι ίδιοι να κάνουν σεξ! Όμως η σεξουαλική ζωή των άλλων δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας. Εάν κάνουμε κάτι διαφορετικά δε σημαίνει πως το κάνουμε λάθος.
Οι συγκρίσεις μπορεί να είναι καταστροφικές και να καλλιεργήσουν αδικαιολόγητα την ανασφάλεια. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 48% των ανδρών δεν θέλει περισσότερο σεξ από τη σύντροφό του, αλλά περισσότερη επικοινωνία. Αυτό καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους άνδρες να είναι ωμοί στις σχέσεις τους.

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι ερευνητές είναι ότι δεν υπάρχει ένας και μοναδικός, καθολικός ορισμός του «φυσιολογικού» στο σεξ, αλλά ο κάθε άνθρωπος και το κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό. Έτσι, φυσιολογικό είναι γι’ αυτούς ό,τι συνεπάγεται την αμοιβαία ικανοποίηση και ευτυχία... (onmed)