Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Στη σύνταξη βγήκε η Έλλη Στάη...


Αν και νεότατη ακόμη, ενεργή, δραστήρια, με αξιοζήλευτα προσόντα, άκρως ικανή και αποτελεσματική δημοσιογραφικά, λέγεται ότι αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο λόγος για την Έλλη Στάη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε τα χαρτιά της για να βγει στη σύνταξη, έχοντας συμπληρώσει 30 και πλέον χρόνια στη δημοσιογραφία...


Η ακμαία κυρία των ειδήσεων που θα ζήλευαν πολλές νεότερες της, τόσο για την εμφάνιση όσο και την φυσική της κατάσταση, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί σε μια στιγμή που ο κλάδος δοκιμάζεται, αμφισβητείται, συρρικνώνεται και οι συγκινήσεις πλέον δεν περισσεύουν.
Άλλωστε για όλους φτάνει η στιγμή που η επαγγελματική διαδρομή τελειώνει ή αποφασίζουν να την τελειώσουν, για χάρη της ησυχίας, της ηρεμίας και των απολαύσεων που προσφέρει η ζωή από την απόσταση που χαρίζει ακόμη και μια θέση στην… κερκίδα, μετά την έκτη δεκαετία. Πολύ δε περισσότερο όταν έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις τη στιγμή που θα αποχωρήσεις, αλλά και τους όρους με τους οποίους θα το κάνεις.
Δεδομένου πια ότι για τους περισσότερους η σύνταξη, η περίθαλψη και η ασφάλεια, που οφείλει να προσφέρει μια ευνομούμενη πολιτεία στην τρίτη ηλικία είναι παρελθόν, αν όχι όνειρο θερινής νυκτός για τους σημερινούς εργαζόμενους!

Έτσι κι αλλιώς όμως, σε κάθε στάδιο της ζωής, υπάρχουν ομορφιές και δυσκολίες. Μια γεμάτη στα επαγγελματικά και στα προσωπικά, δημοσιογράφος όπως η Έλλη Στάη, η σύνταξη, δεν θα είναι παρά ένα παρατεταμένο γλυκό από χρώματα και αρώματα, φθινοπωρινό weekend! (nonews)