Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Πόσοι γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέχουμε στη λειτουργία των κλιματιστικών, εν καιρώ κορωνοϊού στο αυτοκίνητο;Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η λειτουργία...
του κλιματισμού είναι απαραίτητη και στα αυτοκίνητα.
Το να λειτουργήσει ο κλιματισμός, την ώρα που έχει μετατραπεί σε φούρνο το αυτοκίνητο λόγω του καλοκαιρινού καύσωνα, και να αρχίσει να βγάζει απευθείας κρύο αέρα φαντάζει όνειρο. Υπάρχει όμως τρόπος να συμβεί αυτό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και σωστά, με τη μέθοδο που προτείνει ο τεχνικός διευθυντής σταθμού ΚΤΕΟ κ. Παναγιώτης Οικονόμου, στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τις συμβουλές που έδωσε:
Οι περσίδες των αεραγωγών δεν πρέπει να είναι οριζόντια σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, για να μην πέφτει ο αέρας στο πρόσωπό μας, αλλά κάθετα.
Πρέπει πάντα να είναι σε λειτουργία η ρύθμιση που επιτρέπει να παίρνει φρέσκο αέρα από έξω το αυτοκίνητο. “Με έναν ειδικό καθαρισμό στους αεραγωγούς γίνεται μια καλή απολύμανση. Πρέπει να γίνει μια αλλαγή του φίλτρου καμπίνας σίγουρα”.
“Ο φυσικός εξαερισμός είναι το νούμερο ένα, πρέπει να ανοίγουμε και συχνά τα παράθυρα”.
“Η θερμοκρασία που πρέπει να έχουμε είναι γύρω στους 20 βαθμούς για να λειτουργεί σωστά ο κινητήρας, αλλά και για να έχει σωστή απόδοση ο κλιματισμός”… (el.gr)