Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Θα αφαιρείται η ελληνική υπηκοότητα σε όσους δεν αρέσει η φέτα σύμφωνα με νέο σχέδιο νόμου



Νέες ρυθμίσεις για ζητήματα ιθαγένειας περιλαμβάνει...
μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Σημαντικότερη ρύθμιση είναι αυτή περί άμεσης αφαίρεσης της ελληνικής υπηκοότητας σε όσους δεν αρέσει η φέτα, το εθνικό μας τυρί.
Σύμφωνα πάντα με τον προτεινόμενο νόμο, άτομα που υποπτεύονται πως δεν αρέσει η φέτα σε συμπολίτες τους, καλούνται να καταγγέλλουν ανώνυμα το περιστατικό σε πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό.  Στη συνέχεια ειδικό επιτελείο του υπουργείου εσωτερικών θα διαπιστώνει αν το γεγονός ευσταθεί και θα προβαίνει στις ανάλογες ενέργειες.
Τέλος, με το προτεινόμενο για κατάργηση άρθρο 31 του ν.4804/2018, o νομοθέτης παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους μπορούν να πούνε  το «Πιστεύω» στα ελληνικά πίνοντας σε κάθε στροφή ένα νεροπότηρο άλμη βαρελίσιας φέτας.
Υπενθυμίζουμε πως βάσει του Νόμου του 1981 περί Ελληνικής Υπηκοότητας, ένα πρόσωπο μπορεί να χάσει την υπηκοότητά του αν ο υπουργός Εσωτερικών κρίνει ότι αυτό «θα είναι καλό για το κοινωνικό σύνολο».
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι είναι πιθανό μελλοντικά νομοσχέδια να προτείνουν την αφαίρεση υπηκοότητας και σε όσους δεν ξέρουν τάβλι ή σε όσους δεν αρέσει ο γύρος. Οι ίδιες πηγές τέλος αναφέρουν πως προς το παρόν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα όσοι δεν τρώνε ελιές στο ξύδι… (tokoulouri.com)