Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

«Το τέρας της βροχής» των Κριστίν Μενάρ και Νίκου Γιαννόπουλου… στο γραφείο της Κάλλης.



Το πρώτο συγγραφικό παιδί της Κριστίν και του Νίκου...
αφορά μια τρυφερή, συγκινητική ιστορία για την αποδοχή και τη φιλία. Δυο αξίες πολύ σημαντικές στη ζωή μας. Καμιά φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά από αυτό που νομίζεις ή βλέπεις.
Επίσης μας δείχνει πόσο  ουσιαστικό ρόλο στη ζωή της ηρωδιάς παίζει η οικογένειά της. Αποδέχεται τα πιστεύω και τους φίλους της, την ακούει, πολύ σημαντικό και αυτό να ακούμε τα παιδιά μας.  Κάτι εξίσου απαραίτητο εφόδιο για την ανατροφή και την εξέλιξη του παιδιού, είναι η αποδοχή του γονιού… Συνήθως, μπορεί και άθελά μας να μην αποδεχόμαστε τα θέλω, τις παρέες, τις προτιμήσεις των παιδιών μας…
Όλα αυτά θα τα συναντήσουμε στο «τέρας της βροχής»! Με λιτό, κατανοητό λόγο, η Κριστίν και ο Νίκος, μας διηγούνται την ιστορία της Μελίνας και του ξεχωριστού της φίλου, σε μια κοινωνία, που ως συνήθως δεν αποδέχονται το διαφορετικό, γιατί βλέπουν με τα μάτια και όχι με τα μάτια της ψυχής…
Η Μελίνα ήταν ένα μοναχικό κορίτσι που αγαπούσε τη βροχή. Τις συννεφιασμένες μέρες τής άρεσε να κάνει βόλτες µε τον πατέρα της στο δάσος, να ξαπλώνει στο αγαπημένο της δέντρο, να ακούει τις σταγόνες να κυλούν και να μυρίζει το βρεγμένο χορτάρι.
Μέχρι που μια μέρα κάτι ακούστηκε από την κορυφή του πλάτανου! Ήταν το τρομερό τέρας της βροχής! Το φοβερό πλάσμα από τις ιστορίες και τα παραμύθια των συγχωριανών της! Τελικά υπήρχε στ' αλήθεια! Μα, για περίμενε... Δεν ήταν μεγάλο σαν βράχος, αλλά μικρό και χνουδωτό. Δε γρύλιζε µε βροντερή φωνή, µα μιλούσε κανονικά. Δεν ήταν θυμωμένο και άγριο... Έμοιαζε όμως θλιμμένο, γιατί, όπως και η Μελίνα, ήταν κι αυτό µόνο.
Εικόνες και κείμενο σε πλήρη αρμονία, άλλοτε φωτεινές, άλλοτε σκοτεινές- μυστήριου, ακολουθώντας τις εποχές και τα φαινόμενα της φύσης, τη ροή και την πλοκή του θέματος, τα συναισθήματα και τις καταστάσεις των ηρώων.
«Το τέρας της βροχής» σε εικόνες και κείμενο των Νίκο Γιαννόπουλο και Κριστίν Μενάρ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ, για παιδιά από 6 ετών και πάνω.

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ: