Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

«Ένα ψάρι που τον έλεγαν Ορφώ» του Φίλιππου Μανδηλαρά… στο γραφείο της Κάλλης!



«Οι 12 Θεοί ντετέκτιβ» είναι μια  νέα σειρά...
ιστοριών του Φίλιππου Μανδηλαρά σε εικονογράφηση Ναταλίας Καπατσούλια, που κυκλοφορεί από εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, για παιδιά από 7 ετών και πάνω.
Οι 12 θεοί του Ολύμπου ξεφεύγουν από το μυθολογικό πλαίσιο και γίνονται ντετέκτιβ που εξιχνιάζουν μυστήρια στις μέρες μας, χάρη στις γνωστές δεξιότητές τους.
Πρώτη υπόθεση για τους 12 θεούς ντετέκτιβ που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν όλη τους τη φαντασία και το αστυνομικό δαιμόνιο για να λύσουν το μυστήριο του ψαριού που το έλεγαν Ορφώ!
Το αγαπημένο ψάρι της της βασίλισσας Αμφιτρίτης, εξαφανίζεται, το Γραφείο Ερευνών «Οι 12 θεοί» αναλαμβάνει την πρώτη του υπόθεση.
Η φωλιά της Ορφώς βρέθηκε κατεστραμμένη και ο βράχος της ξεδοντιασμένος. Η Αμφιτρίτη καλεί αμέσως τον Ερμή για βοήθεια. Κι εκείνος βλέπει ενθουσιασμένος στην εξαφάνιση της Ορφώς. Ο φτερωτός θεός απευθύνεται στον Ήφαιστο, τον Απόλλωνα, την Αθηνά και την Αφροδίτη, λόγω των ειδικών ικανοτήτων τους, ταιριαστών στην παρούσα υπόθεση.
Θα χρειαστεί η γοητεία της Αφροδίτης, η λάμψη του Απόλλωνα, η βιβλιογραφική έρευνα της Αθηνάς και η συνδυαστική ικανότητα του Ερμή, μαζί με όλη τους τη φαντασία και το αστυνομικό δαιμόνιο, για να λύσουν το μυστήριο του ψαριού που το έλεγαν Ορφώ! Θα τα καταφέρουν; Θα επιστρέψει η Ορφώ στην Αμφιτρίτη;
Μια ιστορία με δυνατό μήνυμα για την ομορφιά της διαφορετικότητας και της αποδοχής. Το πάντρεμα του μύθου και της πραγματικότητας και του χθες με το σήμερα, η περιπέτεια, το μυστήριο, οι ξεχωριστοί χαρακτήρες, οι δυνατές προσωπικότητες, τα αληθινά συναισθήματα πλέκουν μια συγκλονιστική ιστορία.
Το χιούμορ, οι έξυπνοι διάλογοι, η γρήγορη και έξυπνη πλοκή, η αγωνία, οι ανατροπές, ο τρόπος που θίγει ένα τόσο διαφορετικό θέμα… της αλλαγής φύλλου… είναι συγκλονιστικός και ευφάνταστος.
Η κοινωνία μας ζει δυστυχώς ακόμα με ταμπού και προκαταλήψεις, κάθε τι που δεν είναι «φυσιολογικό» παραγκωνίζετε, περιθωριοποιείται, απομονώνεται
Μέσα από την ιστορία του Φίλιππου Μανδηλαρά «Ένα ψάρι που τον έλεγαν  Ορφώ» περνάνε τόσα μηνύματα, τόσες εικόνες, τόσα συναισθήματα  με τόσο «φυσιολογικό» τρόπο που σε κάνουν να προβληματιστείς για την κοινωνία που ζούμε και βάλεις το λιθαράκι για προβληματισμό και συζήτηση, να αναθεωρήσεις τρόπους ζωής και έκφρασης, να νιώσεις ελεύθερος και να αποδεχτείς το καθετί που θεωρείς μη φυσιολογικό…
Ένα βιβλίο  που μπορεί να διαβαστεί από 7 ετών έως και 107!!!
Το λάτρεψα!!! Για την πλοκή του, του χιούμορ του, την έξυπνη ιστορία που σκέφτηκε ο συγγραφέας για να μιλήσει για τη διαφορετικότητα, την μοντέρνα εκδοχή των 12 Θεών που λατρεύω…

Διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο εδώ:

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros news