Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τους μικρούς μας φίλους



Επειδή το διάβασμα δεν τελειώνει ποτέ…

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά από 4 ετών
Σειρά: Η πρώτη μου λογοτεχνία
Η σειρά που κάνει την πρώτη επαφή των παιδιών με τη λογοτεχνία μια συναρπαστική εμπειρία.



Ο πρώτος μου Παπαντωνίου: Τα ψηλά βουνά
διασκευή: Τζέμη Τασάκου
εικονογράφηση: Ναταλία Καπουτσούλια
Είκοσι πέντε παιδιά, ο Δημητράκης, ο Φάνης, ο Αντρέας, ο Μαθιός, ο Καλογιάννης, ο Φουντούλης, όλα τους έντεκα δώδεκα χρονών, κινούν για τα… ψηλά βουνά. Θα βρεθούν σε δάση σκοτεινά! Θα παλέψουν με καταιγίδες και χείμαρρους! Θα αντικρίσουν κατάματα τα στοιχειά της φαντασίας τους! Θα ανταμώσουν δολερούς χωρικούς και πονηρές αλεπούδες… Μα εκεί στα ψηλά βουνά, θα μάθουν μεταξύ τους να συνεργάζονται… Και θα στήσουν μια κοινότητα!
Δείτε περισσότερα εδώ:


Ο πρώτος μου Χάουαρντ Πάιλ: Ρομπέν των Δασών
διασκευή: Τζέμη Τασάκου
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Ο Ρομπέν των Δασών, ο θρυλικός ήρωας του Σέργουντ, ο υπερασπιστής των αδύναμων και των φτωχών, θέλει να μοιραστεί μαζί σας κάποιες απ’ τις περιπέτειές του! Θέλει να γνωρίσετε τα γενναία παλικάρια, τους συντρόφους του: τον γίγαντα Λιτλ Τζον, τον θαρραλέο Ουίλ, τον καλόγερο Τακ… Σας καλεί λοιπόν να περιπλανηθείτε μαζί του σε φτωχογειτονιές του Λονδίνου μιας άλλης εποχής, μα να παραβρεθείτε και σε αγώνες τοξοβολίας, εκεί στο βαθύσκιωτο δάσος του Σέργουντ…
Δείτε περισσότερα εδώ:

Γνώσεις και δραστηριότητες για παιδιά από 6 ετών
Νέα σειρά: Ταξιδεύω στον χρόνο
εικονογράφηση: Γιαν Κλίμες
μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου
Δύο πανέμορφα βιβλία που θα τραβήξουν την προσοχή κάθε μικρού αναγνώστη χάρη στο εύληπτο κείμενο και τη μοντέρνα εικονογράφηση.



Εφευρέσεις των Όλντριτς Ρούζιτσκα, Σίλβιε Σάνζα
Ελάτε να ταξιδέψουμε στον χρόνο και να εξερευνήσουμε τον κόσμο των επιστημονικών και τεχνολογικών εφευρέσεων. Παρακαλώ καθίστε και δέστε τη ζώνη σας! Η χρονομηχανή θα πηδήξει αιώνες και χιλιετίες και θα μας μεταφέρει στη στιγμή που δημιουργήθηκαν οι σπουδαιότερες εφευρέσεις. Θα καλύψουμε τα πάντα – από την εφεύρεση του ποδηλάτου και του τροχού κεραμικής ως το πρώτο αυτοκίνητο και το πρώτο αεροπλάνο, με ενδιάμεσες στάσεις στην εφεύρεση της τυπογραφίας, των γυαλιών και του τηλεφώνου.
Δείτε περισσότερα εδώ:


Προϊστορία της Όλντριτς Ρούζιτσκα
Ελάτε να ταξιδέψουμε στον χρόνο και να ανακαλύψουμε πώς εξελίχθηκε η ζωή στη Γη. Θα εξερευνήσουμε τις θάλασσες του Παλαιοζωικού αιώνα. Θα επισκεφτούμε φυτοφάγους και σαρκοφάγους δεινόσαυρους του Μεσοζωικού αιώνα. Θα συναντήσουμε το μεγαλύτερο θηλαστικό της ξηράς και τους προγόνους των ελεφάντων. Τέλος, θα γνωρίσουμε τον προ-προ-προ-παππού μας, τον πρόγονο των ανθρώπων. Παρακαλώ καθίστε και δέστε τη ζώνη σας. Το ταξίδι στην προϊστορία ξεκινά.
Δείτε περισσότερα εδώ:

Λογοτεχνία για παιδιά από 7 ετών
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες


Βικτώρια
 Συγγραφέας: Λίνας Μουσιώνη
εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης
Δε θέλω να είμαι ούτε καλή ούτε τέλεια. Θέλω να είμαι η Βικτώρια.
Όλοι λένε πως είμαι το καλύτερο παιδί. Δεν είμαι μία Βικτώρια. Είμαι πολλές. Βικτώρια η φρόνιμη. Βικτώρια η ευγενική. Βικτώρια η άριστη. Αν ζυγιστώ, θα είμαι πιο βαριά κι από τρεις μπαμπάδες. Αλλά εγώ δε θέλω να είμαι πολλά παιδιά μαζί. Θέλω να είμαι η Βικτώρια η αληθινή. Ευτυχώς βρήκα τη λύση, κι αν έχετε παρόμοια προβλήματα, προτείνω να την εφαρμόσετε κι εσείς.
Δείτε περισσότερα εδώ:

Λογοτεχνία για παιδιά από 8 ετών
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες


Παιδιά της Πανδώρας
Συγγραφέας: Κατερίνα Δημόκα
εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος
Σε ένα μέλλον όχι τόσο μακρινό, τα βιβλία είναι απαγορευμένα και μάλιστα με ΝΟΜΟ!
Τα παιδιά του μέλλοντος είναι σαν εσένα. Μόνο που δεν έχουν βιβλία και χρησιμοποιούν υπερσύγχρονους υπολογιστές. Οι υπολογιστές αυτοί είναι τα κατοικίδιά τους! Είναι οι γιατροί που φροντίζουν την υγεία τους! Είναι οι κολλητοί που ξέρουν τα πάντα, ακόμα και όσα σκέφτονται και νιώθουν! Κι ενώ όλα μοιάζουν να πηγαίνουν ρολόι, αρχίζουν να χάνονται λίγο λίγο η φαντασία, τα όνειρα, αλλά και η ομιλία των παιδιών. Η ανατροπή θα έρθει όταν ανοίξει μια μυστική καταπακτή. Και από μέσα της θα ξεχυθούν δυνάμεις που δεν τις φαντάζεσαι…
Δείτε περισσότερα εδώ:

Λογοτεχνία για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Αόρατοι ρεπόρτερ του Άρη Δημοκίδη
Εικονογράφηση εξωφύλλων:  Ναταλία Καπατσούλια
Μια ομάδα δημοσιογράφων που αποτελείται από τους πιο παράξενους και επιδέξιους ρεπόρτερ του κόσμου ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη λύνοντας μυστήρια και βοηθώντας όσους τους έχουν ανάγκη.


Η κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας
Οι ΑΟΡ βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη ανακάλυψη όλων των εποχών!
Ένας διάσημος Έλληνας φωτογράφος ξυπνάει µε αμνησία στη Σαντορίνη, έχοντας τραβήξει φωτογραφίες μιας ολόχρυσης υποβρύχιας πόλης που μοιάζει µε τη χαμένη Ατλαντίδα…
Η Νάσια, η φωτογράφος της φοβερής δημοσιογραφικής ομάδας των ΑΟΡΑΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, θα µπλεχτεί στην υπόθεση και θα ζήσει απίθανες περιπέτειες ψάχνοντας τη λύση του μυστηρίου.
Ένας αρχαίος μύθος, η τρομερή κατάρα, το ηφαίστειο που μοιάζει έτοιμο να εκραγεί, µια νεαρή σχεδιάστρια μόδας, δύο μοντέλα µε πολλά μυστικά, ο άνδρας µε τα 1.000 πρόσωπα, νυχτερινές παρακολουθήσεις, κυνηγητά που κόβουν την ανάσα και µια φωτογραφία που δείχνει τον ένοχο! Η Νάσια θα ενωθεί µε τους υπόλοιπους ΑΟΡ για να σταματήσει την καταστροφή της Σαντορίνης και να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω απ’ την κατάρα.
Μια συναρπαστική περιπέτεια στην οποία τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
Δείτε περισσότερα εδώ:




Η κραυγή της Τζοκόντα
Οι πιο γνωστοί πίνακες όλων των εποχών εξαφανίζονται ταυτόχρονα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.
Ο Φίλιππος, ο αρχηγός της φοβερής δημοσιογραφικής ομάδας των ΑΟΡΑΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, θα πρέπει να λύσει το τρομερό μυστήριο και να αποτρέψει µια παγκόσμια συνωμοσία.
Πίνακες που πετούν, ένα κορίτσι µε απίστευτα μυστικά, ένα εξωφρενικό λούνα παρκ, µια τραγουδίστρια που μαγειρεύει καταπληκτικά, το κρυφό ελληνικό νησί που αρχίζει από σίγμα, µια ματιά στην ιστορία της τέχνης, ταξίδια και ιπτάμενα κυνηγητά! Ο Φίλιππος θα αναζητήσει στοιχεία στη Νορβηγία, την Αυστρία, την Αμερική, τη Γαλλία, τη Σουηδία. Κι όμως, τελικά, η απάντηση θα έρθει από την Ελλάδα…
Μια διασκεδαστική περιπέτεια για τη μαγεία της τέχνης και τη δύναμη της αλήθειας.
 Δείτε περισσότερα εδώ:




Η στοιχειωμένη ταινία
Περίεργα ατυχήματα εμποδίζουν τα γυρίσματα μιας ταινίας τρόμου. Ποιος φοβάται τις αποκαλύψεις της;
Η Μυρτώ, το µέλος της φοβερής δημοσιογραφικής ομάδας των ΑΟΡΑΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, γίνεται ηθοποιός και παίζει στην ταινία για να λύσει το μεγαλύτερο κινηματογραφικό μυστήριο όλων των εποχών!
Ένας νομπελίστας συγγραφέας, ένα τρομερό μυστικό απ’ το παρελθόν, ιπτάμενες φωτιές, η Απαγορευμένη Πόλη, διασκεδαστικά κινηματογραφικά γυρίσματα, βόλτες στη Χαλκιδική, κυνηγητά στον Πύργο του Άιφελ, ταξίδια στο Παρίσι, στη Ρώμη, στο Πεκίνο, στον Βόρειο Πόλο! Η Μυρτώ θα πραγματοποιήσει τα όνειρά της και θα ανακαλύψει κάτι συγκλονιστικό και αναπάντεχο…
Μια διασκεδαστική, ανατρεπτική περιπέτεια για τη δύναμη της αλήθειας και της αγάπης.
 Δείτε περισσότερα εδώ:




Η τελευταία συναυλία
Ένα παράξενο ατύχημα καταστρέφει τη συναυλία του πιο δημοφιλούς κοριτσίστικου συγκροτήματος…
Ο Γιώργος, το νέο µέλος της φοβερής δημοσιογραφικής ομάδας των ΑΟΡΑΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, πρέπει να γίνει τραγουδιστής εδώ και τώρα, για να λύσει το μεγαλύτερο μουσικό μυστήριο όλων των εποχών!
Ιπτάμενοι δίσκοι, διάσημοι σταρ, Φόρµουλα 1, μυστικές παρακολουθήσεις, ξέφρενα κυνηγητά, συναρπαστικές συναυλίες, τρομακτικές περιπέτειες, απίθανα ταξίδια στο Χόλιγουντ, στο Βερολίνο, στο Κάιρο, στο Σίδνεϊ: ο Γιώργος θα τα ζήσει όλα, θα πραγματοποιήσει τα όνειρά του και θα μάθει ένα σωρό πράγματα για τον εαυτό του…
Μια διασκεδαστική μουσική περιπέτεια για τη δύναμη της αλήθειας και της φιλίας.
 Δείτε περισσότερα εδώ:


Επτά συναρπαστικές ημέρες
Ο πιο διάσημος ποδοσφαιριστής εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και µόνο ένα κορίτσι μπορεί να τον βοηθήσει…
Η Ελένη, το καινούριο µέλος της φοβερής δημοσιογραφικής ομάδας των ΑΟΡΑΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, θα ταξιδέψει σ’ όλο τον κόσμο και θα ζήσει απίθανες περιπέτειες αναζητώντας την αλήθεια.
Φωτογραφίσεις μόδας, ποδοσφαιρικοί αγώνες, εναέρια γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών, κρυμμένα στοιχεία, εξωφρενικά τηλεπαιχνίδια, διάσημοι σταρ, κυνηγητά που κόβουν την ανάσα: τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την Ελένη. Έχει µόνο επτά ημέρες για να γυρίσει τον πλανήτη και να πραγματοποιήσει τα όνειρά της – και δε σκοπεύει να χάσει ούτε λεπτό!
Δείτε περισσότερα εδώ:

Νέα σειρά
Κυνηγητό στον χρόνο της Σάλι Νίκολς


εικονογράφηση: Μπρετ Χέλκουιστ
μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου
Μπορεί ένα ταξίδι στο παρελθόν να σώσει το μέλλον;
Ο παλιός καθρέφτης κρεμόταν στο σπίτι της θείας από τότε που ο Άλεξ θυμόταν τον εαυτό του, αλλά ποτέ δεν του είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία. Ώσπου µια μέρα ο ίδιος και η αδερφή του πέφτουν μέσα του και ταξιδεύουν στο µακρινό 1912. Βρίσκονται στο ίδιο σπίτι, αλλά σ’ ένα πολύ διαφορετικό μέρος, και οι άνθρωποι που γνωρίζουν χρειάζονται τη βοήθειά τους. Πριν το καλοκαταλάβουν, τα παιδιά µπλέκονται σε τρελές καταδιώξεις και σ’ ένα κυνήγι θησαυρού αναζητώντας ένα χρυσό κύπελλο ανεκτίμητης αξίας. Θα τα καταφέρουν όμως να επιστρέψουν ξανά στη δική τους εποχή;

«Η Νίκολς είναι σπουδαία παραµυθού και το εύρημα που χρησιμοποιεί στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι το τέλειο όχημα για να αναδείξει τις διαφορές ανάμεσα στο τότε και στο τώρα µε µια γρήγορη πλοκή και ένα υπέροχα τρομακτικό τέλος… Ανυπομονώ για τη συνέχεια της σειράς».
The Times, Children’s Book of the Week

«Χάρη στις συναρπαστικές ιστορικές λεπτομέρειες και στους χαρισματικούς ήρωες, το Κυνηγητό στον χρόνο είναι η εντυπωσιακή αρχή μιας σειράς που μέλλεται να αγαπηθεί πολύ».
Lancashire Evening Post

Δείτε περισσότερα εδώ:

Σειρά: Κλασική νεανική λογοτεχνία για παιδιά από 10 ετών


Ο μυστικός κήπος της Φράνσες Χότζσον Μπαρνέτ
εικονογράφηση: Σοφία Παρασκευοπούλου
μετάφραση: Φωτεινή Μοσχή
Ποια μυστικά κρύβει το αρχοντικό Μίσελθαϊτ; Η ορφανή Μαίρη Λένοξ, ένα αρρωστιάρικο και κακομαθημένο κορίτσι που μεγάλωσε στις Ινδίες, αναγκάζεται να μετακομίσει στο σπίτι του παράξενου θείου της στη βόρεια Αγγλία, σίγουρη ότι δε θα της αρέσει καθόλου να ζει εκεί. Ύστερα όμως ανακαλύπτει έναν κρυμμένο κήπο, που είχε μείνει κλειστός και αφρόντιστος για χρόνια. Σύντομα, η Μαίρη αρχίζει να επαναφέρει τον κήπο στην παλιά του ομορφιά – χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ταυτόχρονα αλλάζει και η ίδια…
Ένα κλασικό έργο, πραγματικός ύμνος για τη φύση και τη ζωή. Μια αξέχαστη ιστορία για μικρούς και μεγάλους, µε χαρακτήρες ολοζώντανους, γεμάτη μυστήριο, πανανθρώπινες αλήθειες και βαθιά συναισθήματα. Ένας μυστικός κήπος ξαναζωντανεύει χάρη στη συμπόνια και την καλοσύνη, και οι ζωές τριών παιδιών αλλάζουν για πάντα.
Ο Μυστικός κήπος δημοσιεύτηκε αρχικά σε συνέχειες το 1910, στο περιοδικό The American Magazine. Ο εκδοτικός οίκος Stokes κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση σε βιβλίο στην Αμερική το καλοκαίρι του 1911, µε εικόνες της Μαρία Λουίζ Κερκ, και ακολούθησε η αγγλική έκδοση από τον Heinemann, το ίδιο έτος, µε εικόνες του Τσαρλς Ρόµπινσον. Έκτοτε γνώρισε πολλές διασκευές και μεταφέρθηκε επανειλημμένα στο θέατρο και στον κινηματογράφο.
Δείτε περισσότερα εδώ: