Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Αυτές οι συνήθειες σας γερνούν πιο γρήγορα!



Όλοι οι άνθρωποι, ακόμα και οι άντρες και ας μην...
το παραδέχονται, κάνουν τα πάντα για να δείχνουν πιο νέοι. Μπορεί όμως να αγοράζετε κρέμες, να πηγαίνετε σε αισθητικούς και παρόλα αυτά να κάνετε κάποια πράγματα στην καθημερινότητα σας, τα οποία σας γερνάνε πολύ γρήγορα. Ποιες είναι οι βλαβερές συνήθειες και πώς θα βάλετε φρένο στην επιτάχυνση της γήρανσης;

Κακή ποιότητα ύπνου.
Αν δεν κοιμάστε αρκετά το σώμα σας υποφέρει. Ο ύπνος είναι μια από τις βασικές συνήθειες για να έχουμε μια υγιή, ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή. Όταν κοιμόμαστε τις σωστές ώρες ( 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ) επαναφορτίζεται το σώμα μας και ο εγκέφαλος μας λειτουργεί καλύτερα την επόμενη μέρα. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι οι αϋπνίες αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας και την εμφάνιση διάφορων νοσημάτων.

Κακές επιλογές τροφίμων.
Είμαστε ό,τι τρώμε. Έτσι λοιπόν όταν δεν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δείχνετε μεγαλύτεροι από την ηλικία σας. Για να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση πρέπει να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και το πολύ αλάτι.

Αδράνεια.
Η νωθρότητα ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα και όχι αδίκως, αφού μπορεί να έχει άσκημες συνέπειες στην υγεία και στην εμφάνιση. Ποτέ δεν είναι αργά, σηκωθείτε από τον καναπέ και βγείτε να κάνετε μια βόλτα. Προγραμματίστε να περπατάτε κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα και αν δεν θέλετε να πάτε σε ένα γυμναστήριο, βρείτε ένα άθλημα που σας αρέσει.

Στρες.
Το στρες σε φυσιολογικά επίπεδα είναι παραγωγικό. Όμως όταν ξεπερνάει το φυσιολογικό, προκαλεί πονοκεφάλους και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μας κάνει να φαινόμαστε και να νιώθουμε ηλικιωμένοι.

Τοξίνες.
Όταν γράφω «τοξίνες» δεν εννοώ κάποια δηλητηριώδη ουσία, αλλά είναι γνωστό ότι ο τρόπος ζωής που κάνουμε έχει σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα μας. Οι τροφές που τρώμε, το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλουν συμβάλλουν στην αύξηση των τοξινών και στην επιτάχυνση της γήρανσης.

Όταν αγνοείτε τους παράγοντες κινδύνου.
Η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα ή της χοληστερόλης είναι μερικά προβλήματα που αγνοούμε, αλλά που μπορούν να καταστρέψουν την υγεία μας. Μερικοί δεν γνωρίζουν ότι ακόμα και μια υψηλή χοληστερόλη μπορεί να είναι η αιτία ενός εγκεφαλικού επεισοδίου ή μια καρδιακής προσβολής, όμως τότε θα είναι πολύ αργά. Κάντε συχνά γενικές εξετάσεις, γιατί η πρόληψη είναι σύμμαχος της μακροζωίας… (govastileto.gr)