Το κοτόπουλο και γενικά
τα πουλερικά είναι τρόφιμα...
που είναι τα πρώτα στη λίστα των τροφίμων για
πρόκληση τροφικών δηλητηριάσεων.
Τη λίστα συνεχίζουν:
Φυλλώδη - πράσινα
λαχανικά
Αυγά
Τόνος
Στρείδια
Τυρί
Τα βακτήρια αφθονούν
στα ωμά πουλερικά και μεταδίδονται εύκολα στον άνθρωπο κατά το πλύσιμο του
νωπού κοτόπουλου κάτω από τη βρύση ή με την κατανάλωσή του όταν δεν είναι
ψημένο καλά.
Η λοίμωξη από
καμπυλοβακτήριο εκδηλώνεται δύο έως πέντε ημέρες μετά τη μόλυνση και προκαλεί
διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα
κακουχίας… (e-radio.gr)