Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Αυτά τα Tips θα σου Σώσουν τη Ζωή…


Μία από τις μεγαλύτερες έρευνες για την οδήγηση...
πραγματοποιήθηκε από το Virginia Tech Transportation Institute, διήρκησε 2 χρόνια και τα αποτελέσματά της μας εκπλήσσουν!
Στην έρευνα συμμετείχαν οδηγοί ηλικίας από 16 (η ηλικία που επιτρέπεται η οδήγηση στις Η.Π.Α) έως 98 ετών και 3500 αυτοκίνητα με κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες τα οποία κατέγραψαν τα δεδομένα 56 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.
Ποιος φταίει για τα ατυχήματα στο δρόμο;
Η έρευνα έδειξε ότι για το μεγαλύτερο μέρος των ατυχημάτων ευθύνεται ο οδηγός (όχι κάποια μηχανική βλάβη) και ότι πάνω από το 30% όλων των ατυχημάτων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν αφαιρούνταν όλοι οι περισπασμοί από το αυτοκίνητο.
Τι μπορείς να κάνεις για να οδηγείς με περισσότερη ασφάλεια;
ü Μην οδηγείς με νεύρα
Τα νεύρα, ο θυμός ή η στεναχώρια κάνουν την οδήγηση 9,8 φορές πιο επικίνδυνη από την οδήγηση που κάνουμε όταν είμαστε ήρεμοι και χωρίς προβληματισμούς.
Σκέψου! Η έρευνα έδειξε επίσης ότι είναι λιγότερο επικίνδυνο να οδηγείς κουρασμένος παρά με νεύρα.
Πόσο συχνά οδηγούμε με νεύρα;
Τουλάχιστον 1 φορά στις 500 που οδηγούμε είμαστε εξαιρετικά θυμωμένοι. (Όλα αυτά στην Αμερική, σκέψου τι γίνεται όταν θέλεις να φτάσεις Πειραιά από Μαρούσι το πρωί και έχεις κολλήσει στην Εθνική!)
ü Μην κοιτάς το κινητό σου
Όταν μιλάμε στο τηλέφωνο, έχουμε 2 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούμε σε κάποιο ατύχημα.
Ποτέ μη στέλνεις μήνυμα ενώ οδηγείς!
Όταν πληκτρολογείς έναν αριθμό στο κινητό έχεις 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να τρακάρεις, ενώ η αποστολή μηνυμάτων αυξάνει ακόμα 6 φορές τον κίνδυνο αριθμό. Για την ακρίβεια, το texting πιθανολογείται ότι είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην αύξηση των τροχαίων στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.
ü Εννοείται ότι δεν πρέπει να πιεις αν πρόκειται να οδηγήσεις
Γιατί αν πιεις και οδηγήσεις έχεις 35 φορές περισσότερες πιθανότητες να τρακάρεις.

Και μερικά επιπλέον tips στην προσπάθειά μας να κάνουμε τους δρόμους λίγο πιο ασφαλείς:
Εάν είσαι θυμωμένος ή στεναχωρημένος, σταμάτα το αυτοκίνητο, πιες λίγο νερό και πάρε βαθιές ανάσες.
Εάν νιώθεις αγχωμένος ή σε απασχολεί κάτι έντονα, η μουσική μπορεί να σε βοηθήσει να στρέψεις την προσοχή σου εκεί που πρέπει (στο δρόμο δηλαδή).
Εάν βιάζεσαι ή είσαι ανυπόμονος τύπος, ξεκίνα λίγο πιο νωρίς για να αποφύγεις την ταχύτητα.

Εάν θέλεις να δεις πόσο καλός οδηγός είσαι, κατέβασε το app Hellas Direct και κέρδισε δωρεάν βενζίνη συνολικής αξίας €5000 και ένα αξέχαστο ταξίδι σε F1 Grand Prix… (hellasdirect.gr)