Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ο Χρήστος Παπουτσής, γράφει στη γραφομηχανή… για τα «Δάκρυα σε ουράνιες θάλασσες»


…ένα βιβλίο που θα κάνει τον αναγνώστη να δει...
τις ομορφιές της ζωής να ζωντανεύουν μπροστά του, έρχεται να μας φανερώσει το μυστικό της αλήθειας, με οδηγό την «εκφραστική» πένα του δημιουργού του.

«Δάκρυα σε ουράνιες θάλασσες»… ένας τίτλος άκρως ποιητικός και βαθιά στοχαστικός. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Η επιθυμία μου να έρθει στο φως η ιστορία κάποιων «Κουρελιών» που αποφάσισαν να αποδράσουν από την Χώρα της επιθυμίας, των παθών και των συναισθημάτων.

Μια ιστορία πλημμυρισμένη από επιθυμίες και αισθήματα. Την έζησε ο συγγραφέας αυτή την ιστορία ή προσδοκά να τη ζήσει καθημερινά συντροφιά με τον αναγνώστη;
Ο ποιητής έζησε την δική του ιστορία, «έζησε» τις ιστορίες των ηρώων του και εύχεται οι αναγνώστες, με αφορμή τις ιστορίες αυτές, να ταξιδέψουν βαθιά στις δικές τους ζωές.

Αλήθεια πόσο εύκολο είναι σ’ έναν «ονειρευτή» να καταγράφει τις εικόνες του μυαλού του, σ’ ένα λευκό χαρτί;
Η καταγραφή γίνεται αυτόματα, στις άκρες του συναισθήματος όπου και συλλαμβάνονται τα ποιήματα. Αυτό εύκολο δεν είναι, διότι στις άκρες του συναισθήματος υπάρχει πόνος. Ακολουθεί απαραιτήτως η επεξεργασία, που απαιτεί κόπο και ισορροπία.

«Απόδραση»… πόσο εύκολο είναι να την κάνει κάποιος που ζει και αναπνέει μέσα από τους στίχους και τις εικόνες της ζωής;
Είναι πολύ δύσκολο, εφ’ όσον επιλέξει κανείς να αποδράσει ζώντας (έτσι νομίζω ότι πρέπει) την ζωή. Απαιτείται και η τήρηση της Αριστοτελικής «Μεσότητας».

Τι θα λέγατε σ’ έναν αναγνώστη ώστε να τον προτρέψετε να διαβάσει αυτό το βιβλίο;
Να διαβάσει το βιβλίο εάν τον ελκύει η ιδέα να ταξιδέψει πέρα από την Λήθη και από τα δεσμά ενός κόσμου, που κάθε άλλο παρά αγγελικά πλασμένος είναι.

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr