Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

«Όλος ο κόσμος, μια θάλασσα»: Μια ταινία ύμνος στη διαφορετικότητα!


Τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο όμοιοι σε έναν...
κόσμο που μοιάζει με τη… θάλασσα του Έκτορα Σχηματαριώτη.
Τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός και πόσο αυτό επηρεάζει τις σχέσεις των ανθρώπων; Να έχεις άλλη εθνικότητα... Θρησκεία... Φύλο; Τι κοινά μπορεί να έχει ένας φιλόζωος με έναν άνθρωπο με κινητικά προβλήματα; Ένας βιοπαλαιστής με ένα νέον που ανοίγει τα φτερά του για να «πετάξει»;
Όλα συναντώνται στο μπλε της… θάλασσας! Και πιο συγκεκριμένα στην ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη, Έκτορα Σχηματαριώτη «Όλος ο κόσμος, μια θάλασσα».
Η συγκεκριμένη ταινία συμμετέχει στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «MyRodeReel 2017» που διεξάγεται στην Αμερική, στέλνοντας ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης αγκαλιάζοντας τους πολίτες του κόσμου.
Παράλληλα διαφημίζει τις ομορφιές της χώρας μας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αλλά και στα πέρατα του κόσμου, μια και στον διαγωνισμό έχουν δηλώσει συμμετοχή επαγγελματίες του καλλιτεχνικού χώρου από όλη την υφήλιο.
Η ελληνική ταινία μικρού μήκους όμως είναι ήδη πετυχημένη, καθώς έχει καταφέρει όχι μόνο να μαγνητίσει τα βλέμματα πολλών ξένων σκηνοθετών και ανθρώπων του χώρου αλλά να αποσπάσει πολλές θετικές κριτικές αλλά και διακρίσεις.
Μετά από επιλογή των κριτών ήταν στις τελικές υποψηφιότητες για τα βραβεία καλύτερης κινηματογράφησης «BEST CINEMATOGRAPHY» και μη αγγλόφωνης ταινίας «BEST NON- ENGLISH».
ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Τέσσερις νέοι άνθρωποι -άγνωστοι μεταξύ τους- αποφασίζουν να πάνε στη θάλασσα. 
Οι συνθήκες τους φέρνουν κοντά και γίνονται μια παρέα χωρίς να δώσουν καμία σημασία σε κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές που φαινομενικά τους διακρίνουν. 
Φτάνοντας στην παραλία, ένας ηλικιωμένος άντρας τους παρατηρεί και με μια κουβέντα του, επισφραγίζει αυτή τη νέα φιλία αλλά και μία μεγάλη αλήθεια για τη ζωή γενικότερα.
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: 
«Η σκληρότητα και η επιθετικότητα του σύγχρονου κόσμου, μας οδήγησε στη δημιουργία αυτής της ταινίας με βασικό θέμα τον σεβασμό της διαφορετικότητας των ατόμων μέσα σε μια κοινωνία. Ρατσιστικές ή βίαιες εκδηλώσεις ενάντια σε ότιδήποτε μπορεί να μας φαίνεται “ξένο” όχι απλά δεν πρέπει να υφίστανται αλλά με συμπόνια προς τον συνάνθρωπο -και μόνο με αυτήν την σκέψη- να μη διστάζουμε και να βοηθάμε όποτε κρίνεται αναγκαίο.
Όπως, λοιπόν, η θάλασσα δεν κάνει διακρίσεις -καθώς αποτελεί ένα δώρο της φύσης προς όλους- έτσι θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς οι άνθρωποι.
Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε μια παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα του 2017.
Το τυπικό ελληνικό καλοκαίρι, κάτω από το καυτό ήλιο και το γαλάζιο της θάλασσας τονίζουν μια πιο αισιόδοξη προσέγγιση του θέματος.
Οι άνθρωποι επι της ουσίας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Ένα χαμόγελο ή μια ευγενική κίνηση μπορεί να γεμίσει της ψυχές τους με τα ομορφότερα συναισθήματα κι αυτή είναι η ουσία και μόνο».
“WHOLE WORLD, A SEA” / “ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ”
Μικρού μήκους ταινία (3')
Σκηνοθεσία
Έκτωρ Σχηματαριώτης
Σενάριο
Δήμητρα Καρακωνσταντή - Έκτωρ Σχηματαριώτης
Παίζουν
Γιάννης Φραγκίσκος
Δήμητρα Καρακωνσταντή
Παναγιώτης Κατσώλης
Ροζαλία Μιχαλοπούλου
και ο Θεόδωρος Κατσαφάδος, συμμετέχει το σκυλάκι Βάφλα.
Συνεργείο
Κινηματογράφηση: Νίκος Σαμαράς - Έκτωρ Σχηματαριώτης
Εναέρια κινηματογράφηση: Μίλτος Σελητσανιώτης
Ηχοληψία: Δημήτρης Γιαγκουρίδης
Μουσική και μίξη ήχου: Μίλτος Σχηματαριώτης
Μακιγιάζ και μαλλιά: Πένυ Μάμμη
Backstage κάμερα: Φραγκίσκος Πενίδης




Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της ταινίας στο facebook πατώντας ΕΔΩ!