Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Όσα πρέπει να περιλαμβάνει η βαλίτσα των καλοκαιρινών σας διακοπών!!!


Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν, ότι η βαλίτσα των καλοκαιρινών μας διακοπών, πρέπει να είναι όσο πιο απλή γίνεται. Με λίγα λόγια, πακετάρετε δέκα t-shirt σε μια βαλίτσα, πετάξτε...

μερικά μαγιό και σαγιονάρες και είστε έτοιμη. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που πιστεύουν ότι οι διακοπές θα είναι καλύτερες και ωραιότερες, εάν εμείς αισθανόμαστε ωραία, έχοντας μαζί ό,τι μας είναι απαραίτητο. Καθώς βέβαια, το "αισθάνομαι ωραία στις διακοπές", διαφέρει από πρόσωπο σε πρόσωπο και από προορισμό σε προορισμό, υπάρχουν κάποιες μικρές οδηγίες που μπορούν να αναδείξουν -χωρίς να σας ταλαιπωρήσουν- το στυλ σας στις φετινές σας διακοπές. Αφήνουμε σ´εσάς να σκεφτείτε και να αποφασίσετε τί θα ακολουθήσετε.

1. Στο ταξίδι
Ταξιδέψτε με το αεροπλάνο φορώντας άνετα, ριχτά ρούχα και σταθερά παπούτσια και μην εμφανιστείτε στο αεροδρόμιο σαν την Αντζελίνα Ζολί, με μαύρο μακρύ μεταξωτό φόρεμα καλοκαιριάτικα, γιατί εκτός των άλλων μπορεί και να αναγκαστείτε να αγοράσετε ό,τι βρείτε στα καταστήματα του αεροδρομίου, μόνο και μόνο επειδή κρυώνετε. Αντίθετα, μπορείτε να φορέσετε παντελόνι, λεπτό μπλουζάκι, ελαφρύ μπουφάν ή σακάκι, τα γυαλιά σας και δερμάτινα πέδιλα, μοκασίνια ή μπαλαρίνες. Ανάλογα προσαρμοστείτε και στο πλοίο. Το να φοράτε ψηλά τακούνια ή ρούχα γραφείου στο κατάστρωμα ή το σαλόνι του πλοίου που σας πηγαίνει στα νησιά, εκτός του ότι είναι κακόγουστο, είναι επίσης εξαιρετικά άβολο. Προτιμήστε χαμηλά, καλύτερα κλειστά σπορ παπούτσια, σορτσάκια, παντελόνια ή βερμούδες με t-shirt και οπωσδήποτε ένα καλοκαιρινό πουλόβερ ή τζάκετ και εάν θέλετε, το αγαπημένο σας φουλάρι. Στο ταξίδι με το αυτοκίνητο ισχύουν περίπου τα ίδια. Φορέσετε άνετα ρούχα, που δεν σας στενεύουν, βολικά παπούτσια και προτιμήστε παντελόνια και κοντομάνικες μπλούζες ή πουκάμισα.

2. Τα παπούτσια
Σχετικά με τα παπούτσια σας, σίγουρα για τις καλοκαιρινές διακοπές σας μπορείτε να βασιστείτε στα πέδιλα και τις σαγιονάρες. Σας παίρνει λιγότερο χρόνο να διαλέξετε ποιά από αυτά θα πάρετε μαζί σας, γιατί συνήθως ταιριάζουν με όλα τα στυλ των ρούχων των διακοπών, από τα κοντά σας σορτς μέχρι ένα μακρύ φόρεμα. Εάν φυσικά κάνετε τουρισμό στο εξωτερικό, οπότε θα περπατάτε αρκετά, προτιμήστε κλειστά, μαλακά παπούτσια για περπάτημα.

3. Η γκαρνταρόμπα σας
Δεν χρειάζεστε γκαρνταρόμπα διακοπών, χρειάζεστε τη φιλοσοφία του στυλ των διακοπών. Αυτό σημαίνει πολύ απλά, να φοράτε τα ίδια, συνηθισμένα, καλοκαιρινά σας ρούχα με ένα πιο απλό, ατημέλητο στυλ, αυτό του "είμαι σε διακοπές". Είναι κάτι που όχι μόνο σας γλιτώνει από χρήματα και χρόνο που θα περάσετε αγχωμένη μέσα σε δοκιμαστήρια, αλλά είναι και ένας απευθείας τρόπος να φαίνεστε πιο στυλάτη. Πιο συγκεκριμένα, δοκιμάστε εκείνο το καλοκαιρινό φόρεμα, που είχατε κάποτε αγοράσει για ένα πάρτι, να το φορέσετε το πρωί τριγυρνώντας στα αξιοθέατα. Μια αγαπημένη σας μπλούζα που συνήθως φοράτε με τζήν, θα φαίνεται διαφορετική με σορτς για ένα μεσημεριανό φαγητό σε ταβερνάκι. Και μη σκεφτείτε ότι αυτή είναι μια γκαρνταρόμπα που σας υποβαθμίζει, αλλά δείτε το σαν τη γκαρνταρόμπα μιας σύνθετης σκέψης. Δοκιμάστε το και οι καλοκαιρινές σας εμφανίσεις θα σας ανταμείψουν, απαλλάσσοντας σας από περιττό άγχος.

4. Μην επενδύετε σε καφτάνια
Καμιά σικ γυναίκα με τη φήμη κομψής και καλοντυμένης, δεν φοράει συνέχεια καφτάνια και σαρόνγκ. Τα ριχτά αυτά υφάσματα της παραλίας, είναι για διάσημες, όπως τα σχέδια της ηθοποιού Λίζ Χάρλευ ή για τις σελίδες των περιοδικών μόδας του τεύχους Αυγούστου και τις κοσμικές σελίδες. Τα καφτάνια, είναι για τις σταρ που φωτογραφίζονται πάνω σε γιώτ και εξωτικές παραλίες. Είναι απολύτως άχρηστα και αν χρειάζεστε να φορέσετε κάποιο ρούχο στην παραλία, τότε απλά ντυθείτε με κάτι συνηθισμένο. Βάλτε το σορτς ή τη βερμούδα σας, μια μεταξωτή, βαμβακερή ή λινή ριχτή μπλούζα, ένα απλό φόρεμα διακοπών ή παραλίας. Αλλά μην πετάτε τα χρήματά σας σε άχρηστα κομμάτια εμπριμέ, διάφανων, φανταχτερών υφασμάτων, που γενικά δεν μπορείτε να τα φορέσετε αλλού με την ίδια ευκολία.

5. Η beach bag δεν είναι απαραίτητη
Δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια τσάντα αποκλειστικά για τη θάλασσα, εκτός βέβαια αν έχετε ήδη στην ντουλάπα σας μια υφασμάτινη ή από καραβόπανο, ακριβή beach bag διάσημου σχεδιαστή. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μια τσάντα που θα μπορείτε να τινάξετε από πάνω της την άμμο και θα την ξαναχρησιμοποιήσετε το βράδυ. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε και την καθημερινή, απλή, σπορ, δερμάτινη τσάντα σας της πόλης, σε ένα ικανοποιητικό μέγεθος. Θα σας προσδώσει ένα στυλ "αδιαφορίας" σχετικά με το beach style και είναι αναμφισβήτητα πιο σικ.

6. "Ναι" στα κοσμήματα
Τα κοσμήματα, όπως εντυπωσιακά σκουλαρίκια, λαμπερά βραχιόλια, μποέμ κολιέ, θα προσθέσουν μια νότα γκλάμουρ στην εμφάνισή σας και καθόλου βάρος στις αποσκευές σας. Πάρτε αρκετά, τα αξεσουάρ διαμορφώνουν πολλές και διαφορετικές εμφανίσεις.

7. Το μυστικό για το χτένισμα των διακοπών
Οι πιο έμπειρες και φανατικές της μόδας, γνωρίζουν ήδη ότι τα ατημέλητα, πιασμένα ψηλά ή σε αλογοουρά μαλλιά, έχει γίνει το απαραίτητο hairstyle για το καλοκαίρι. Από celebrities του Χόλυγουντ, μέχρι διάσημα μοντέλα σαν την Κέιτ Μός, το προτιμούν στις διακοπές τους και κυρίως στις πλαζ. Σας δίνει ένα απίθανο look είτε είστε πάνω σε πλοίο είτε στην παραλία, σε συνδυασμό πάντα με ένα ζευγάρι εντυπωσιακά, γυαλιά ηλίου.

8. Οι αποσκευές σας μιλούν για εσάς

Οι πάρα πολλές αποσκευές, ακόμα και σε υπέρ deluxe περιβάλλον, δεν δείχνουν ποτέ ωραία. Το στυλ της Πάρις Χίλτον, γενικά δεν δείχνει ούτε έξυπνο ούτε κομψό. Μια τέτοια εικόνα δεν φανερώνει ότι σκοπεύετε να κάνετε μεγάλης διάρκειας διακοπές, μόνο λέει απλά, ότι έχετε ανασφάλεια σχετικά με το στυλ και την εμφάνισή σας στις διακοπές. Εάν πραγματικά θέλετε οι βαλίτσες σας να μιλούν για το στυλ σας, τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι μία ανώνυμη, μίνιμαλ, δερμάτινη μεγάλη τσάντα σε στυλ σακ βουαγιάζ. Φανερώνει ότι είστε πραγματικά εξπέρ με το πακετάρισμα ρούχων, ότι ξέρετε να ταξιδεύετε και κυρίως είστε σικ. Και δυστυχώς, αυτό είναι μια άποψη που δεν υιοθετούν οι περισσότερες γυναίκες... (paratiritis, filenades)