Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Τα μυστικά για χαρούμενες καλοκαιρινές διακοπές…


Λένε ότι η «καλή παρέα μετράει» σε ένα ταξίδι αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν παράλληλα και μικρά μυστικά που μπορούν να διασφαλίσουν την επιτυχία των...

διακοπών μας. Μπορεί στο άκουσμα ενός νησιού να σκεφτόμαστε τον ήλιο, την άμμο και τη χαλάρωση, αλλά η προνοητικότητα θα μας προφυλάξει από κάθε απρόοπτο μέσα στις διακοπές μας. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και διασκεδάστε χωρίς ίχνος άγχους μαζί με την παρέα σας κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο της Ελλάδας.
Κάνουμε κράτηση στο ξενοδοχείο… εκ των προτέρων!
Καλός ο αυθορμητισμός και η έλλειψη προγράμματος, αλλά το ξενοδοχείο πρέπει να το «κλείσουμε» πριν τις διακοπές μας! Χρήσιμο είναι να πλοηγηθούμε στο διαδίκτυο, ώστε να βρούμε δωμάτια σε τέλειες τιμές, πολύ χαμηλότερες από αυτές που βρίσκουμε στους τουριστικούς οδηγούς. Έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθούμε στο αυτοκίνητο, στο παγκάκι της πλατείας ή και στην παραλία.
Γράφουμε μια λίστα με όσα χρειαζόμαστε
Εάν δεν καταγράψουμε όσα πρέπει να χωρέσουν μέσα στη βαλίτσα… τότε σίγουρα θα ξεχάσουμε κάτι! Μαγιό, σορτσάκια, βιβλίο για την παραλία, φορτιστή κινητού κλπ. Ας προσέξουμε να μην κάνουμε υπερβολές, αλλά να σκεφτούμε πόσες ημέρες θα κάτσουμε και τι πραγματικά χρειαζόμαστε. Έτσι, θα έχουμε το μυαλό μας «ήσυχο» και θα απολαύσουμε το καλοκαίρι μας, χωρίς να κουβαλάμε πελώριες βαλίτσες…
Ελέγχουμε τα λάδια ή τα φρένα του αυτοκινήτου
Αν σκοπεύουμε να ταξιδέψουμε με το αυτοκίνητο, πρέπει πρώτα βεβαιωθούμε ότι αυτό βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Ας πάμε καλύτερα σε έναν μηχανικό, ώστε να αποφύγουμε την πιθανότητα να «μείνουμε» με το αμάξι στην άκρη του δρόμου. Πρέπει να ελέγξουμε τη ρεζέρβα, τη μπαταρία, τα φρένα, το νερό και τα ηλεκτρικά συστήματα του οχήματος, ώστε να μην έχουμε απρόοπτα.
Προετοιμαζόμαστε από πριν… για το που θα φάμε ή το τι θα δούμε!
Ειδικά, όταν ταξιδεύουμε σε έναν άγνωστο προορισμό, πρέπει να έχουμε φτιάξει ένα μικρό πρόγραμμα από την αρχή. Το διαδίκτυο μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε ιδανικά μέρη για φαγητό και όμορφα αξιοθέατα, τα οποία να μην γνωρίζαμε πιο πριν. Σίγουρα οι ντόπιοι μπορούν να σας δώσουν έξυπνες συμβουλές, αλλά οι κριτικές στο ίντερνετ είναι σίγουρα πιο αντικειμενικές. Έτσι, θα βρείτε ακριβώς αυτό που αναζητάτε, στην τιμή που θέλετε!
Ετοιμάζουμε ένα μικρό «φαρμακείο» για τις διακοπές
Ανεξάρτητα από το πώς θα ταξιδέψουμε, είναι σημαντικό να κάνουμε χώρο στη βαλίτσα μας… για ένα μικρό φαρμακείο με χάπια για τον πονοκέφαλο, επιδέσμους, ιώδιο και αλοιφή για τα τσιμπήματα κουνουπιών. Ειδικά, εάν είμαστε διαβητικοί ή έχουμε συγκεκριμένες αλλεργίες, τότε πρέπει να εξοπλιστούμε με αρκετά κουτιά φαρμάκων από το σπίτι μας.
Κάνουμε έναν προϋπολογισμό για την κάθε ημέρα!
Εάν δεν κάνουμε έναν προϋπολογισμό για το τι θα ξοδέψουμε στις διακοπές μας, όχι μόνο στο ξενοδοχείο, αλλά και στο φαγητό, τα αξιοθέατα και τις εκδρομές, τότε θα μείνουμε χωρίς ούτε ένα ευρώ στο πορτοφόλι! Μια εβδομάδα πριν φύγουμε, ας εκτιμήσουμε πόσα χρήματα θα χρειαστούμε καθημερινά, ώστε να βάλουμε όρια στα έξοδα των διακοπών μας.
Αποφεύγουμε το αλκοόλ στην παραλία ή το αυτοκίνητο

Στις διακοπές είμαστε πιο χαλαροί, αλλά δεν χρειάζεται να πέσουμε στην παγίδα της υπερβολής. Δεν είναι ανάγκη να οδηγήσουμε πιωμένοι, ούτε να κάνουμε μπάνιο μετά από αμέτρητο ποτό. Πρέπει να κανονίζουμε πριν τη βραδινή έξοδο το ποιος θα οδηγήσει και να απομακρυνόμαστε από την παραλία, τη λίμνη ή την πισίνα ενώ είμαστε υπό την επήρεια του αλκοόλ…(briefingnews)