Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ρεκόρ συμμετοχών στην ποδηλατοδρομία του πολιτισμού και της ιστορίας...


Περίπου 300 ποδηλάτες υπό ψιλόβροχο συμμετείχαν στην διαδρομή "Αρχ Ήλιδα -.. Αρχ Ολυμπία"
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή Ποδηλατοδρομία «Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία», που διοργάνωσαν για τρίτη συνεχή χρονιά οι ...

Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας, με την στήριξη φορέων και ιδιωτών.
Η συμμετοχή στην φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού οι συμμετοχές άγγιξαν τις 300. Μάλιστα, στην ποδηλατοδρομία συμμετείχαν ποδηλάτες από κάθε γωνιά της χώρας, γεγονός που καταδεικνύει την πολύ καλή οργάνωση της προσπάθειας αυτής που γίνεται θεσμός, ώστε να υπάρχει και η ανάλογη απήχηση.
Και φέτος υπήρχαν δύο διαδρομές, με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία. Η εύκολη, όπου οι συμμετέχοντες διέσχισαν μόνο ασφάλτινο δρόμο και η δύσκολη, όπου οι ... πιο τολμηροί διέσχισαν με ποδήλατα βουνού, δύσβατα μονοπάτια!
Η ποδηλατοδρομία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί από το νέο μουσείο Αρχαίας Ήλιδας υπό ψιλόβροχο για να ολοκληρωθεί το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία. 


Την ικανοποίηση του για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, εξέφρασε ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος από τους Φίλους Ποδηλάτου Ήλιδας, ο οποίος πρόσθεσε ότι σε ποσοστό 50% οι συμμετοχές ήταν εκτός Ηλείας. Τόνισε δε, ότι η προσπάθεια για την ανάδειξη της ιδέας του ποδηλάτου, αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Πριν την εκκίνηση, ο αρχαιολόγος κ. Κώστας Αντωνόπουλος, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Ολυμπισμού TERRA ΟΛΥΜΠΙΑ, διάβασε το ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απόφαση να μην γίνει η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ψήφισμα συντάχθηκε σε συνεργασία με τον δήμο Αρχ. Ολυμπίας. Το ψήφισμα το υπέγραψαν πάνω από 150 ποδηλάτες, μόλις τερμάτισαν στην Αρχαία Ολυμπία.


Φωτογραφίες: Βαγγέλης Δημητρόπουλος - Κώστας Αντωνόπουλος (εφημερίδα Πρωινή, ilialive)