Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ποιο ελληνικό χωριό βραβεύτηκε για τα σουβλάκια του;


Ο λόγος για τον Άγιο Πρόδρομο που τα σουβλάκια του έχουν αποκτήσει τέτοια φήμη, που έχει φτάσει έως και τη Νέα Ζηλανδία, όπου βραβεύτηκαν πριν...

από χρόνια από την τοπική κυβέρνηση!
Οι μισοί από τους συνολικά 500 κατοίκους του χωριού ασχολούνται με εργασίες που αφορούν τα σουβλάκια- την παρασκευή και πώλησή τους στους επισκέπτες.
Είτε είναι κτηνοτρόφοι, είτε έχουν ταβέρνες, κρεοπωλεία, φούρνους και μανάβικα, με κύριο στόχο να παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες και να εξυπηρετούν τους επισκέπτες.
Ο Άγιος Πρόδρομος, σε απόσταση 50 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και μόλις 14 χλμ από την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, αποτελεί την ιδανική στάση για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Άγιο Όρος και το βουνό Χολομώντα.

Στα αξιοθέατα του τόπου είναι και το ποτάμι, που διασχίζει το χωριό και περιβάλλεται από άγρια βλάστηση. Σημαντική είναι η αναφορά για το εξωκλήσι του Αγίου Προδρόμου, το οποίο είναι ένα από τα μεταβυζαντινά εξωκλήσια της Χαλκιδικής και έχει σημαντική αξία για τους κατοίκους, που διοργανώνουν μεγάλο πανηγύρι στις 29 Αυγούστου... (askmitsos, elas)