Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Άστεγος… υποψήφιος στις εκλογές!!!


Ένας άστεγος που τριγυρνάει σε παραπήγματα αναζητώντας «στέγη» κάθε βράδυ, με μηδενικό εισόδημα καθότι μακροχρόνια άνεργος και χωρίς κανένα στοιχείο επικοινωνίας, αποφάσισε να γίνει η φωνή των συνανθρώπων του που βιώνουν την ίδια καθημερινότητα με αυτόν και να...

κατέβει στις φετινές δημοτικές εκλογές.
Ο Κ.Π. ζει στη Λάρισα, μια πόλη, που, σύμφωνα με αρκετούς τοπικούς φορείς, δεν μαστίζεται από το φαινόμενο των αστέγων, οι οποίοι έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα. Ο ίδιος επιμένει ότι περίπου 500 συμπολίτες του έχουν κάνει σπίτι τους το δρόμο. Τριγυρνάνε στα στενά της πόλης, μένουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και πολλές φορές βρίσκουν τις πόρτες των κοινωνικών υπηρεσιών κλειστές.
Αν και ακόμα δεν έχει «κλείσει» η συμμετοχή του στην παράταξη «Ταυτότητα Πόλης» που κατεβαίνει στη Λάρισα, ο Κ.Π. βρέθηκε στα γραφεία της με αίτημα την προώθηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ενός κέντρου αστέγων.

Ο 40χρονος που είναι μηχανικός στο επάγγελμα, δούλευε σε μία εταιρεία στην πόλη όταν έπαθε εργατικό ατύχημα κι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία του. Η εταιρεία δεν το αποζημίωσε ποτέ και, σύμφωνα με τον ίδιο, τον απέλυσαν πριν καν προλάβει να αναρρώσει, ενώ του οφείλουν ακόμα 15.000 ευρώ... ( Ελεύθερος Τύπος)