Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Θεατρώνης… ο σύζυγος της «Σελήνης»!!!


Μπορεί να παίζει (πολύ καλή) «μπάλα» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς έχει το κανάλι Αction 24, αλλά τώρα ετοιμάζεται να μπει και στον χώρο της τέχνης! Ο Διονύσης Παναγιωτάκης, έμπιστος άνθρωπος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, μάλλον...

κόλλησε τον «ιό της τέχνης» από τη σύζυγό του, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ηθοποιό Ελένη Κούρκουλα. Τώρα, ο ίδιος, η γυναίκα του και ο κουμπάρος τους Τάσος Παπανδρέου θα αποκτήσουν τον έλεγχο σε εννέα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας, τα οποία ανήκουν στην εταιρία Ελληνική Θεαμάτων.
του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, μάλλον κόλλησε τον «ιό της τέχνης» από τη σύζυγό του, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ηθοποιό Ελένη Κούρκουλα. Τώρα, ο ίδιος, η γυναίκα του και ο κουμπάρος τους Τάσος Παπανδρέου θα αποκτήσουν τον έλεγχο σε εννέα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας, τα οποία ανήκουν στην εταιρία Ελληνική Θεαμάτων.
Η ημερομηνία-σταθμός είναι η 30ή Ιουνίου 2014, όταν και θα περάσουν στα χέρια του κ. Παναγιωτάκη τα θέατρα Παλλάς, Μικρό Παλλάς, Αλίκη, Χορν, Λαμπέτη, Πειραιώς 131, Κιβωτός, Αποθήκη και Εμπορικόν.
Στα τέλη της δεκαετίας του '90, ο Τάσος Παπανδρέου με τον Κώστα Γιαννίκο, την Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου και τον Δημοσθένη Βαρδινογιάννη ίδρυσαν τη Γενική Θεαμάτων, η οποία περιλάμβανε επτά θέατρα: Ηβη, Χορν, Μουσούρη, Αποθήκη, Πειραιώς 131, Κιβωτός και Εμπορικόν. Ο καθένας τους είχε το 30% και η κυρία Παπαπαναγιώτου 10%, μέχρι το 2004 που ο Τάσος Παπανδρέου αποχώρησε και το πακέτο χωρίστηκε εκ νέου στα τρία.
Η είδηση ​​ότι κλείνει η ΕΛΘΕΑ κίνησε το ενδιαφέρον πολλών, όμως τα θέατρα φαίνεται ότι τελικά θα περάσουν ξανά σε γνώριμα χέρια. Ωστόσο ξεκαθαρίζεται ότι τα θέατρα αυτά δεν πωλούνται. Η δικηγόρος Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, που μαζί με τον σύζυγό της έχει το 100% της ΕΛΘΕΑ, αποφάσισε εκκαθάριση της εταιρίας, λύνοντας συναινετικά τις μισθώσεις με τα θέατρα και τους συνεργάτες τους. Από τις συνολικά εννέα σκηνές, οι τρεις (Παλλάς, Μικρό Παλλάς και Αλίκη) περνούν στα χέρια του κ. Παναγιωτάκη και της συζύγου του, ενώ για τις υπόλοιπες έξι επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο Τάσος Παπανδρέου.

Ιδιοκτησιακά, τα θέατρα Παλλάς, Μικρό Παλλάς και Αλίκη ανήκουν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και τη λειτουργία τους διαχειρίζεται η Τράπεζα Πειραιώς μέσω της θυγατρικής της Picar, ενώ το θέατρο Χορν ανήκει στον Πανάγιο Τάφο ... (Espressonews)