Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Μαύρη επέτειος σήμερα από την τραυματισμό του αείμνηστου «Μπόμπαν»… (video)


Ήταν 28 Απριλίου 21 χρόνια πριν, όταν γράφτηκε μια από τις πιο μάυρες σελίδες στον Ελληνικό αθλητισμό.
Στην αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη, ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, πατέρας του ...

τωρινού παίκτη του Παναθηναϊκού χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος.
Η ζημιά που προκλήθηκε στη σπονδυλική στήλη ήταν ανεπανόρθωτη, αφού ο άτυχος παίκτης αναγκάστηκε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Τελικά η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει στις 28 Ιουνίου 2006.
Στον μοιραίο αγώνα, ο Πανιώνιος είχε επιστρέψει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό από το -17 και με το σκορ στο 50-56 υπέρ των πράσινων, ο Σταύρος Κουκουλεκίδης σφύριξε τραβηγμένο επιθετικό φάουλ στον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς πάνω στον Φραγκίσκο Αλβέρτη.
Ο φόργουορντ του Πανιωνίου δεν άντεξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει δυνατά το κεφάλι του στη μπασκέτα και να σωριαστεί στο παρκέ.
«Ο Γιάνκοβιτς, επιθετικό φάουλ, πέμπτο. Ο Γιάνκοβιτς διαμαρτυρόμενος πήγε και χτύπησε το κεφάλι του στη μπασκέτα και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Έχει γεμίσει με αίματα στο κεφάλι ο Σέρβος. Βλέπετε, έχει γεμίσει αίματα το παρκέ. Μια αντίδραση εκνευρισμού της στιγμής από τον Γιάνκοβιτς, χτύπησε το κεφάλι του στη βάση του καλαθιού ... »
Με αυτές τις λέξεις περιέγραψε για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Γιάννης Καραλής τη φάση, που σημάδεψε το ελληνικό μπάσκετ και είχε ως αποτέλεσμα την καθήλωση του παίκτη σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής του.
Ο Μπόμπαν είχε μεγάλο ταλέντο και ήταν από τους πιο αγαπητούς παίκτες όχι μόνο στον Πανιώνιο αλλά σε ολόκληρο το Ελληνικό μπάσκετ και θα μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένος στη μνήμη των φίλων του αθλήματος ... (εξέδρα)