Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

«Τέλος» στο φριζάρισμα των μαλλιών σας…


Αποφύγετε το φριζάρισμα των μαλλιών σας, ακόμα και εάν έξω βρέχει καταρρακτωδώς! Είτε έχετε ίσια, είτε σγουρά μαλλιά, εάν δεν «θωρακίσετε» την τρίχα και δεν χρησιμοποιήσετε ενυδατικά προϊόντα, τα μαλλιά σας θα μοιάζουν σαν ένα θάμνο. Μπορεί η υγρασία να «χτυπάει» ταβάνι, αλλά τα παρακάτω tips...

και οι σπιτικές συνταγές ομορφιάς θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα τέλειο hairstyling…
Tips για να αποτρέψετε το φριζάρισμα των μαλλιών σας
-Καλό είναι να κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας σε τακτική βάση, ώστε να μην αφήνετε την ψαλίδα να χειροτερεύει την κατάσταση. Να θυμάστε, ότι οι σπασμένες τρίχες φριζάρουν πολύ εύκολα, ακόμα και εάν δεν έχει έξω υγρασία!
-Κρατήστε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα, βάζοντας μια φορά την εβδομάδα μάσκα κατά του φριζαρίσματος. Κυρίως οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά πρέπει να χρησιμοποιούν συχνά conditioner για μπούκλες, ώστε να ενυδατώνεται η τρίχα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που τα ξηρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα σε σχέση με τα λιπαρά.
-Ξεμπερδέψτε ιδανικά τα μαλλιά μετά το λούσιμο. Εάν τα μαλλιά σας είναι κατσαρά, καλό είναι να αγοράσετε μια ξύλινη χτένα με μεγάλα και αραιά δόντια, ώστε να μην χαλάσουν οι μπούκλες σας. Στη συνέχεια, βάλτε αφρό για έξτρα όγκο… αλλά μόνο όταν τα μαλλιά σας είναι νωπά! Όταν είναι στεγνά, μην τα αγγίζετε συχνά, καθώς τα χέρια σας δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό.
- Εάν τα μαλλιά σας μπλέκονται αρκετά κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, δοκιμάστε να κοιμηθείτε σε μαξιλαροθήκη από σατέν ή μετάξι. Πολλές σταρ με σγουρά μαλλιά υποστηρίζουν ότι αυτό είναι το μυστικό για τέλειες ανάλαφρες μπούκλες.
- Κάντε θεραπεία στα μαλλιά σας με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν σειρές προϊόντων ή κρέμες styling που περιέχουν εκχυλίσματα βοτάνων και φρούτων και βοηθούν στο πρόβλημα του φριζαρίσματος. Πολλοί προτείνουν να κουβαλάτε μαζί ένα μπουκάλι ψεκασμού με αιθέρια έλαια, ώστε να ζωντανεύετε τις μπούκλες και να διατηρείτε το στυλ των μαλλιών σας.
- Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά με την πετσέτα, φροντίστε να μην υπάρχει υπερβολική τριβή, αφού όσο περισσότερο τρίβετε την πετσέτα πάνω στην τρίχα, τόσο πιο κοντά έρχεστε στο φριζάρισμα. Αντίθετα, σκουπίστε τα με απαλές κινήσεις. Στη συνέχεια, όταν χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι, εφαρμόστε το ειδικό στόμιο, ώστε ο αέρας να βγαίνει ομοιόμορφα. Κατευθύνετε τον αέρα προς τα κάτω και στεγνώστε εντελώς τα μαλλιά σας, ώστε να μην παραμείνει υγρασία στις ρίζες των μαλλιών.
- Πείτε «όχι» στο καθημερινό λούσιμο, αφού καταστρέφονται τα φυσικά έλαιατων μαλλιών, τα οποία «πολεμούν» το φριζάρισμα και τα μπερδεμένα μαλλιά. Παράλληλα, αποφύγετε το λούσιμο τις ημέρες με υπερβολική υγρασία.
«Σπιτικές» συνταγές κατά του φριζαρίσματος
-  Εάν αναμείξετε 1 μπανάνα με 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας, 3 κουταλιές της σούπας μέλι και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο θα έχετε την ιδανική «σπιτική» συνταγή κατά του φριζαρίσματος. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα σε λουσμένα μαλλιά και αφήστε το για 15 λεπτά… μέχρι και 1 ώρα. Ύστερα, ξεπλύνετε το κεφάλι σας και βάλτε μαλακτική κρέμα.
- Ανακατέψτε μαγιονέζα με αβοκάντο. Ένα πολύ αποτελεσματικό φυσικό conditioner για ξηρά και κατσαρά μαλλιά! Πιο συγκεκριμένα, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι μαγιονέζα με 1/2 αβοκάντο μέχρι να αποκτήσετε ένα πηχτό μείγμα. Αργότερα, κάντε μασάζ στα μαλλιά και καλύψτε το κεφάλι σας με μια πλαστική μεμβράνη. Από πάνω τυλίξτε μια ζεστή πετσέτα και αφήστε τη για 20 λεπτά. Στο τέλος, ξεβγάλετε με νερό και το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό!
Πάρτε στα χέρια σας το μηλόξιδο και μετατρέψτε το στην τέλεια φυσική θεραπεία για την πρόληψη του φριζαρίσματος. Βάλτε σε μια λεκάνη νερό και λίγο μηλόξιδο και εφαρμόστε το στο τέλος της τρίχας. Έτσι, όταν ξεβγάλετε με νερό, θα έχετε λαμπερά μαλλιά.
-Ρίξτε μπύρα στα μαλλιά σας. Η μαύρη μπύρα αναπληρώνει την υγρασία και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αφήστε την να «καθίσει» στα μαλλιά σας για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε αρκετό κρύο νερό πάνω τους.

-Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ανθρακούχο νερό για να μειώσετε το φριζάρισμα, αφού διαθέτει χαμηλά επίπεδα PH και βοηθά την κατάσταση... (flowmagazine)