Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Σοκ! Θερμαίνουν παράνομα τις πισίνες με χρήση τζακιού!!!

Γράφει ο Νίκος Ζαχαριάδης


Ένα ακόμα φαινόμενο κοινωνικής αναλγησίας αποκάλυψε το υπουργείο Οικονομικών:
Χρήστες τζακιών θερμαίνουν με ξύλα το νερό στις πισίνες τους, εντείνοντας έτσι το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, για να εκβιάσουν την κυβέρνηση, ώστε να μειώσει τον φόρο του πετρελα...


Μέχρι και αυτοσχέδια συστήματα θέρμανσης πισίνας με χρήση τζακιού έχουν κατασκευάσει οι επιτήδειοι, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν τον φόρο στο πετρέλαιο που τους αναλογεί και να θερμάνουν την πισίνα τους με υψηλό κόστος, όπως περιμένει από αυτούς το οικονομικό επιτελείο.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε χθeς ο υπουργός Οικονομικών, δικαιολογώντας έτσι την απόφασή του όχι μόνο να μη μειώσει τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης (αφού, όπως διευκρίνισε, το φτηνό πετρέλαιο θα το εκμεταλλευθούν οι πλούσιοι για να θερμάνουν τις πισίνες τους), αλλά να επιβάλει τελικά φόρο και στα καυσόξυλα!
«Επιτέλους, οι κάτοχοι θερμαινόμενης πισίνας θα αναγκαστούν να πληρώσουν, ό,τι κι αν σκαρφιστούν», δήλωσε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας. Στην παρατήρηση μάλιστα των δημοσιογράφων, ότι ο φόρος αυτός θα πλήξει κυρίως όσους δεν έχουν χρήματα και χρησιμοποιούν το τζάκι, ο υπουργός απάντησε ότι λυπάται, αλλά αν δεν φορολογηθούν υπερβολικά τα καυσόξυλα, τότε θα ωφεληθούν οι κάτοχοι θερμαινόμενων πισίνων και όσοι ψήνουν στο barbeque – πράγμα που προέχει, όπως τόνισε.


Μάλιστα στα σχέδια του υπουργείου, είναι να επιβληθεί φόρος πολυτελείας στα μπρίκια και στους βραστήρες, δεδομένου ότι και τα δύο αυτά σκεύη είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για να ζεστάνει κάποιος προνομιούχος νερό και να το ρίξει μετά στην πισίνα του.
Τέλος, σύμφωνα με τις γνωστές καθιερωμένες πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την έκπληξή για το μέτρο του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα, δεν γνώριζε!

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα) (4news)