Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ο «ύπουλος» αποκωδικοποιητής… και τα πρόβατα!


«Γειά σου τσολιά μου…»
Εδώ ο κόσμος καίγεται… αλλά κάποιοι ζουν στον κόσμο τους!
Απόδειξη; Ο αποκωδικοποιητής που δίνει το δικαίωμα στον Α, Χ, Ψ τηλεθεατή να δει ξανά εικόνα στην τηλεόραση του...


Αναγκαίο κακό θα μου πεις, αλλά με τόσα χαράτσια και τόση αφραγκία στην αγορά, είναι κουλό να βλέπεις ουρές έξω από καταστήματα, για να πάρουν το «κουτί»! Όλοι την βρίζουν την τηλεόραση, αλλά χωρίς αυτή δεν κάνουν. Όλοι λένε ότι έχει γεμίσει σκουπίδια, αλλά στο πρώτο σκοτάδι έτρεξαν να πάρουν τη λυχνία…
Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν, μετά το τέλος την αναλογικής και την αυγή της ψηφιακής, ο κόσμος… ο λαός που βρίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί αυτούς που τον εκμεταλλεύονται, έτρεξε να αποκτήσει τον αποκωδικοποιητή… για να μη χάσει τη συνέχεια της «Sila» και του «Παρά Πέντε», για να μη μείνει ούτε στιγμή μόνος του και κάνει ένα απλό συλλογισμό!
Αξίζει αυτό που βλέπω ή ήρθε η ώρα να αναζητήσω κάτι άλλο πιο αξιόπιστο, κάτι πιο δημιουργικό;
«Υπερβολές»; σου λέει. «Είναι η μόνη διασκέδαση μου», σου απαντά και σε αφήνει να τον κοιτάζεις που πηγαίνει και κάθεται στον καναπέ για να δει… τη «σειρά»!
Κοντά στις 500.000 υπολογίζεται ότι είχαν πουληθεί μέσα στις δυο πρώτες μέρες, με πιθανό ταβάνι στις πωλήσεις τα 3.000.000, καθώς κάθε σπίτι διαθέτει δυο και τρεις τηλεοράσεις, αν υπολογίσεις και αυτή του καμπινέ!
Λεφτά σου λέει δεν έχει να δώσει στη ΔΕΗ, το κάθε χαράτσι τον τρομοκρατεί, αλλά για να πάρει τον αποκωδικοποιητή, βρίσκει 90 ή 120 ευρώ, για την τέρψη της ψυχής!
Βέβαια, όταν του λες ότι σε κλέβουν  καθώς αυτή η «ύπουλη» συσκευή κανονικά έχει 10 ευρώ και ότι από τα λεφτά αυτά ακούγεται ότι θα πάρουν και τα κανάλια μερικά, σε λέει λαϊκιστή, το έμαθε και αυτό, και καταστροφολόγο του κερατά!
Και περιμένεις εσύ μετά, να πάει μπροστά αυτή η χώρα… με τόσα «πρόβατα»!

Το τσαρούχι