Κυριακή 29 Απριλίου 2012

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Μπαρτσελόνα της πολιτικής"


Το όνειρο μιας αριστερής κυβέρνησης μπορεί να γίνει πραγματικότητα και εφιάλτης για τη γερασμένη Ελλάδα.


Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στο Ζάππειο.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην "ιερή συμμαχία του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος", ενώ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωση της Α. Παπαρήγα ότι το ΚΚΕ είναι Μπάγερν απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ....''παίζει'' σαν την Μπάρτσα πια....9 φορές κερδίζει, μία φορά χάνει...".
"Έφτασαν στο σημείο να λένε ότι θα συνεργαστούμε με κόμματα με τα οποία μας χωρίζει χάσμα προεκλογικό και ιδεολογικό".
"Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα και ψήφος εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς. Ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη", τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Άσκησε κριτική στο ΚΚΕ και την Αλέκα Παπαρήγα λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη συλλογιστική της, εξαπέλυσε επίθεση στα "πανικόβλητα μέσα της διαπλοκής", ενώ χαρακτήρισε "νοσταλγούς του Χίτλερ" τη Χρυσή Αυγή.
Για την ακρίβεια, τη χαρακτήρισε Χιτλερική οργάνωση που βρίσκεται στα όρια της παραβατικότητας και της νομιμότητας, ενώ συμπλήρωσε ότι αποτελεί σκοτεινή έκφραση του πολιτικού συστήματος και όχι αντισυστημική επιλογή.
"Πολλοί θεωρούν ότι ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι τιμωρία του συστήματος. Το πολιτικό σύστημα δεν θα πειραχθεί καθόλου αν μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή", τόνισε ο κ. Τσίπρας.(news.yahoo)

Paulitos