Τρίτη, 7 Μαΐου 2019

1ο φεστιβάλ μονολόγων Art Light FestivalΗ RM LIGHT, διοργανώνει το 1ο φεστιβάλ μονολόγων...
«Art Light Festival» και προσκαλεί συγγραφείς και επαγγελματίες & ερασιτέχνες ηθοποιούς να λάβουν μέρος.
Η ιδέα του φεστιβάλ είναι να φιλοξενήσει αφενός μεν έργα πρωτότυπα σε πρώτη παρουσίαση αφετέρου δε, διασκευές εμπνευσμένες από κάποιο βιβλίο, ταινία, θεατρικό κείμενο, ποίημα, διήγημα κλπ., που τονίζουν εμφανώς μια νέα οπτική τους.
Κατάθεση των συμμετοχών έως  25 ΜΑΪΟΥ 2019 με e-mail στο: artlightfestival@gmail.com

Η αίτηση:

Το «Art Light Festival» φιλοδοξεί να αναπτύξει μία κοιτίδα δημιουργικότητας και πειραματισμού για τους ηθοποιούς και τους νέους συγγραφείς του θεάτρου. Έτσι, τους δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό πρωτότυπα και πρωτοπαρουσιαζόμενα έργα μονολόγων, φτιαγμένα με την δημιουργική φαντασία και την προσωπική καλλιτεχνική ματιά τους. Επιπλέον, οι διαγωνιζόμενοι ηθοποιοί θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν την πολύ-επίπεδη οπτική ενός έργου και να την παρουσιάσουν με κάθε ανατρεπτική διάθεση, χωρίς περιορισμούς ή ταμπού.

Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος;
Επαγγελματίες ή και ερασιτέχνες, χωρίς όριο ηλικίας και για τις δύο κατηγορίες βράβευσης.

Κατηγορίες βράβευσης:
·    Για τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ: χρηματικό βραβείο στον συγγραφέα 500 ευρώ και ανέβασμα του έργου του σε επαγγελματική θεατρική σκηνή την σεζόν 2019-2020 από την RMLIGHT.
·   Για την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ: χρηματικό βραβείο στον ηθοποιό 500 ευρώ και συμβόλαιο για την θεατρική σεζόν 2019-2020 από την RMLIGHT για να συμμετάσχει σε μία από τις παραγωγές της.

Τι έργα διαγωνίζονται;
Μονόλογοι διάρκειας maximum 45 λεπτών (είτε απόσπασμα είτε ολοκληρωμένο έργο).
​Τα έργα που διαγωνίζονται για την συγγραφή πρέπει να είναι πρωτότυπα, να μην έχουν παρουσιαστεί ξανά σε επαγγελματική σκηνή και μπορούν να είναι απόσπασμα ή ολόκληρο έργο που να μην ξεπερνάει όμως την διάρκεια των 45 λεπτών.
Οι ηθοποιοί που διαγωνίζονται για την ερμηνεία μπορούν να παρουσιάσουν εμπνευσμένες διασκευές από άλλους μονολόγους, θεατρικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, βιβλία, ταινίες κλπ., τονίζοντας μια νέα οπτική τους.

Που θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ;
Το ArtLight Festival θα φιλοξενηθεί στο ΘΕΑΤΡΟ 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι
…από τις 5 έως τις 20 Ιουνίου 2019.
 Οι ώρες των παραστάσεων θα είναι απογευματινές και βραδινές.
Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά την επιλογή των μονολόγων που θα συμμετάσχουν.


Όλες οι πληροφορίες εδώ:
Επικοινωνία - Πληροφορίες : 6944 654489
Διοργάνωση:  RM LIGHT