Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ζουμ σε άψυχα αντικείμενα γεμάτα νοήματα…


Η έκθεση είναι μέρος ενός έργου σε εξέλιξη και αποτελείται από φωτογραφίες στις οποίες παρουσιάζονται άψυχα, ως επί το πλείστον αντικείμενα...

δέντρα ή φυτά τα οποία, σύμφωνα με τη δημιουργό τους, έχουν μια δική τους υπόσταση και φωνή, καθώς, όπως η ίδια σημειώνει «λάμπουν, αναδύονται, απομονώνονται μέσα από τον φακό, τη χρήση του φωτός, την επιλεκτική μνήμη και αίσθηση, ενώ, ακόμα και εκεί όπου υπάρχει ανθρωπινη παρουσία, αυτή είναι διαφεύγουσα, σχεδόν απούσα».
«Σιωπηλές μοναχικές κατοικίες με αινιγματικούς ένοικους, ελλειπτικοί κύκλοι φωτός γύρω από τρυφερά τοποθετημένες επιτραπέζιες λάμπες, θροΐζουσες υφασμάτινες επιφάνειες και διαφανείς καμπύλες καράφες ελαφρά ιδρωμένες από την παρουσία ενός αόρατου ακροδάκτυλου, συνθέτουν τα πολυπληθή ψήγματα ενός ιδιόχειρου υπερβατικού χωροχρόνου που παρηγορεί την αισθητική ένδεια του βλέμματος και εγκαθίσταται στη εσώτατη μνήμη της ψυχής», υπογραμμίζει η επιμελήτρια της έκθεσης.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων στις 8 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί προβολή μεγάλου τμήματος της φωτογραφικής δουλειάς της καλλιτέχνιδος και συζήτηση με τον φωτογράφο-καθηγητή φωτογραφίας και επιμελητή Βασίλη Γεροντάκο.

Πληροφορίες: Αίθουσα Τέχνης Ιανός, Σταδίου 24, 210 3217917, διάρκεια μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.