Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

«ΡΟΖ…»


Το κεντρικό πρόσωπο του έργου, ο Τηλέμαχος Λιόντας, ο συγγραφέας των ροζ μυθιστορημάτων, συνδιαλέγεται με τα υπόλοιπα πρόσωπα με κεντρικό άξονα συζήτησης τις ανησυχίες των συγγραφέων και την αποδοχή τους από...

το αναγνωστικό κοινό. Ίσως η μεγαλύτερη ανησυχία του εκφράζεται από το στόμα της Μαγδαληνής Ιβάνοβα, οικιακής βοηθού του, : «Το άγχος του δημιουργού για την αποδοχή της τέχνης του».
Αποκαλύπτονται , έτσι, σκέψεις όχι μόνο του ήρωα, αλλά και του ίδιου του συγγραφέα ή ίσως και όλων των συγγραφέων:
Υπάρχει αξιοκρατία στον εκδοτικό χώρο;
Πόσες «εκπτώσεις» αντέχει ένας συγγραφέας προκειμένου να γίνει αποδεκτός από το αναγνωστικό κοινό;
Είναι φιλοφρόνηση ο χαρακτηρισμός: « Είστε ένας λογοτέχνης ολκής αλλά τα βιβλία σας δεν επιλέγονται από το αναγνωστικό κοινό»;
Όλα αυτά τα ερωτήματα προσεγγίζονται με θάρρος, αυτοπεποίθηση και κυρίως με ειλικρίνεια.
Εν κατακλείδι, μεταφέρω από τον πρόλογο: « Ο Τάσος Αγγελίδης - Γκέντζος μας χάρισε τους ήρωες του αφαιρώντας από την καθημερινότητά τους τον χρόνο και τη φθορά που αυτός φέρνει, όταν τον μετράμε.»

Ο Τάσος Αγγελίδης- Γκέντζος γεννήθηκε στην Κολωνία και μεγάλωσε στην Καβάλα όπου τελείωσε και το σχολείο. Αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Σήμερα διδάσκει Ελληνικά στο Αμερικανικό Κολέγιο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» και δημιουργική γραφή στη ΧΑΝΘ. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και έχει δική του εκπομπή με πολιτιστικά θέματα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης όπου και μένει μόνιμα. Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του : Το κουζλούκι και ο πάππος ο Τζότζος, Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη, Γλυκιά Εκδίκηση.

Το «ΡΟΖ…» είναι το πρώτο του θεατρικό έργο.