Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

«Καλοκαίρι στο κουτί» της Αργυρώς Πιπίνη… στο γραφείο της Κάλλης.



Ένα κουτί γεμάτο καλοκαιρινές αναμνήσεις από...
τους κατόχους του κρατικού βραβείου εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου για το 2017, Αργυρώ Πιπίνη και Αχιλλέα Ραζή, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και πάνω.
Φτάνει μόνο ν’ ανοίξεις το κουτί και θα ξεπηδήσουν από μέσα η μυρωδιά του γιασεμιού, τα κύματα της θάλασσας, η ζεστή άμμος, τα κοχύλια και οι αστερίες, οι άσπρη πέτρα, το κρύο νερό, η λεμονάδα, το παγωτό οι φωτογραφίες, οι μουσικές, οι φίλοι και το χρυσό  του καλοκαιριού!
Μια προσεγμένη δουλειά, τροφή για σκέψη, αφορμή για δράσεις για το καλοκαίρι δίνει η ποιητική, τρυφερή  ιστορία της Αργυρώς Πιπίνη. Με παραστατικότητα και με το σύντομο λόγο περνά τις εικόνες, τα συναισθήματα, τις μυρωδιές, τα αρώματα, τις γεύσεις και τα χρώματα του καλοκαιριού…
Η φαντασία μας ταξιδεύει σε όλα εκείνα που οι λέξεις και οι εικόνες μας οδηγούν… στην μαγεία του καλοκαιριού!
Το καλοκαίρι είναι γεμάτο από περιπέτειες, εξερευνήσεις, περίεργες ιστορίες και χαρούμενες στιγμές που τις ζούμε μαζί με τις παρέες μας. Καλοκαίρι σημαίνει ξενοιασιά, κοντά στη θάλασσα και το χωράφι, μακριά από το σχολείο… σημαίνει τραγούδια, χορούς και ταξίδια με το νου... Όλα αυτά χωρούν στο «κουτί» του καλοκαιριού της Αργυρώς Πιπίνη.
Η άκρως καλοκαιρινή και ζωηρή εικονογράφηση του Αχιλλέα Ραζή με τα ηλιοκαμένα χρώματα του καλοκαιριού,  μας μεταφέρει στο κλίμα του και σε όλες τις στιγμές του…
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο:

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros news