Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Κουβέντα στην «αυλή», με τον ηθοποιό… Γιάννη Ντάσιο



«Sit back, relax and leave the rest to us…», ήταν η...
κουβέντα που μας είπε καθώς ήρθε στην αυλή μας και από κει και πέρα, όλα πήραν το «δρόμο» τους… Διαβάστε τα όσα μας είπε και θα καταλάβετε…

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με την υποκριτική;
Δεν υπήρξε ένα συγκεκριμένο ερέθισμα, απλά συνέβη. Αν κάποιος με ρωτούσε χρόνια πρίν “φανταζεσαι τον εαυτό σου σε κάποια σκηνή να παίζεις ενα ρόλο;” θα απαντουσα “όχι δεν πρόκειται να συμβεί κατι τέτοιο”. Με τον καιρό μέσω της διαδικασίας της έρευνας, την αποδοχή της γνώσης και της ομαδικότητας, “άνοιξε” το μυαλό μου και ερωτεύτηκα το Θέατρο.

Τι σας έκανε να συμμετέχετε σε αυτή την παράσταση «Το πρόβατο» & ποιος είναι ο ρόλος σας σε αυτή; 
Έστειλα το βιογραφικό μου για την ακρόαση και έγινε η πρώτη γνωριμία με τον Θοδωρή Τούμπανο τον σκηνοθέτη της παράστασης «Το Πρόβατο». Μιλήσαμε για την παράσταση και ενθουσιάστηκα με τις ιδέες του την «ενέργεια» του και την οπτική του για το Θέατρο και όχι μόνο. Όταν γνώρισα και τα υπολοιπα μέλη τις ομαδας την Κωσταντίνα Δαούτη, τον Μιχαήλ Άγγελο Δρόσο, τον Γιώργο Ημέρη (Με τον Γιώργο εχουμε συνεργαστεί παλαιότερα και όταν τον είδα ξαφνικά στην πρώτη συνάντηση ηταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη) και τον Λεωνίδα Μικρόπουλο δεν χρειαζόμουν κατι άλλο για να θέλω να συμμετέχω σε αυτήν την παρασταση. Ωραίοι Άνθρωποι με Ωραίες Ιδέες και Όρεξη! Υποδύομαι έναν ιερέα όπου ειναι ο ιδιοκτήτης ενός χανιού σε έναν επαρχιακό δρόμο και... Δεν νομίζω οτι μπορώ να πώ κατι άλλο...

Ποιο μήνυμα θα «στέλνατε» σ’ έναν υποψήφιο θεατή της παράστασης;
Νιώθω ότι αυτήν την περίοδο χρειαζόμαστε γέλιο, να ξεχάσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν έστω και για λίγο, ειναι περίεργη η περίοδος που περνάμε άρα το μήνυμα που μου έρχεται τώρα είναι: Sit back, relax and leave the rest to us.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει κατά τη γνώμη σας,μια καλή παράσταση;
Ομαδικότητα, Επικοινωνία, Σεβασμό, Ρυθμό, Μουσικότητα και Αλήθεια.

Τι σημαίνει η λέξη «σανίδι» για εσάς;
Απελευθέρωση, ειλικρίνεια και χαρά. Όταν βρίσκεσαι επανω στην σκηνη, επανω στο σανιδι μπορείς να είσαι όποιος θέλεις, όποιος φαντάζεσαι, είναι η απόλυτη ελευθερία.

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «πρέσβη» της ελληνικής θεατρικής σκηνής, ποια αρχαία τραγωδία θα προτείνατε στους ξένους και γιατί;
Τον Ορέστη του Ευριπίδη. Ο κόσμος στην εποχή μας ζει την απογοήτευση, ξυπνάει και κοιμάται με αβεβαιότητα, βγαίνει στους δρόμους και φωνάζει , παλεύει, με όποιον τρόπο μπορεί. Ο Ορέστης η Ηλέκτρα και ο Πυλάδης δεν δέχονται νόμους που έχουν φτιάξει άλλοι για αυτους. Αυτό ειναι ένα θέμα που αφορά το σήμερα.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας θεατρικός συγγραφέας;
Ο αγαπημένος μου θεατρικός συγγραφέας είναι ο Samuel Beckett.

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας;
Δεν έχω κάποιο «γούρι», δέν δένομαι ιδιαίτερα με τα αντικείμενα.

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;
Μια ατάκα που χρησιμοποιώ γενικά στη ζωή μου και δεν προέρχεται από κάποιο θεατρικό έργο είναι : Oh well
Αν είναι να επιλέξω απο την παρασταση «Το πρόβατο» ειναι η εξής: «Συμφωνούμε να μη μιλήσουμε ποτέ ξανά για ότι έγινε μόλις τώρα;»

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;
Δεν έχω ιδέα… Δεν είμαι καλός στις συμβουλές, καθόλου όμως… Είναι δύσκολο να συμβουλέψεις ένα παιδί… Πολύ…



Ο Γιάννης Ντάσιος είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1986 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή” το 2016.
Επίσης σπούδασε Πληροφορική στο “University of Wales”.
Έχει συνεργαστεί με τους: Μυλωνά Δημήτρη στο “Από Μηχανής  Θέατρο” στην παράσταση "Η Διαθήκη της Μαρίας".
Ρηγοπούλου Νάνσυ στο θέατρο “Αθηναϊκή Σκηνή” και στον “Xώρο Τέχνης Ασωμάτων” στις παραστάσεις: “Ματωμένος Γάμος” και “ Είσαστε όλοι σας καθάρματα”.
Καλαμπόκη Μιχάλη στο θέατρο “Αγγέλων Βήμα” στην παράσταση “Είναι τρελοί αυτοί οι γαλάτες;”
Μιχάλη Τιγκιρίδη στο “Θέατρο Άβατον” στην παράσταση “Εθελοντής” και στην ταινία μικρού μήκου “Γεύμα” και άλλους.

(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)