Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

To Θέατρο ΕΚΣΤΑΝ, συνεχίζει να γράφει ιστορία…



To Θέατρο  ΕΚΣΤΑΝ στην καλλιτεχνική περίοδο του 2020...
διασταυρώνει το Θέατρο με τη Μουσική τη Λογοτεχνία και την Ποίηση

Για το Φεβρουάριο:

Θέατρο


«Η ΠΕΡΑΣΤΙΚΗ». Κείμενο, σκηνοθεσία Ζαν – Πωλ Ντενιζόν. Κάθε Σάββατο /20:30 ως τις 4 Απριλίου
Με τους Γιάννη Σταματίου, Ελένη Παπαχριστοπούλου
Μουσική Γιάννης Κ. Ιωάννου
Μια παράσταση που αγγίζει 
Από βοηθός για ένα μεγάλο διάστημα του Πήτερ Μπρουκ, με πανευρωπαϊκή καρριέρα σκηνοθέτη και παιδαγωγού στη συνέχεια, ο Ζαν - Πωλ Ντενιζόν εξέπληξε τους Έλληνες Κριτικούς με τη σκηνοθεσία του στις Καρέκλες του Ιονέσκο που του απέδωσαν το βραβείο σκηνοθεσίας 2018. (Βλέπε επίσης βραβείο ερμηνείας στους ηθοποιούς Γιάννη Σταματίου, Ελένη Παπαχριστοπούλου)
Στο νέο του έργο,  ξεκινώντας από την επίσκεψη μιας γυναίκας -ηθοποιού στο διαμέρισμα του πρώην συντρόφου της- συγγραφέα είκοσι χρόνια μετά το χωρισμό τους,  διερωτάται για το «Τι μπορούμε να κάνουμε με τη ζωή μας;. Αλλά υπάρχει κάποιος που το γνωρίζει; Γιατί κάνουμε αυτό κι΄ όχι το άλλο; Γιατί ο μουσικός μας συνέθεσε αυτή τη μουσική κι όχι κάποια άλλη;»
Χιούμορ, ευαισθησία, τρυφερότητα ανάμεικτα σ’ ένα έργο όπου η μνήμη, ο χρόνος και οι ανατροπές που φέρνει, η ελαφρότητα, ο φόβος του θανάτου και η επιθυμία για ζωή συνυπάρχουν ισότιμα.
Μια σειρά ερωτήματα που ο Γάλλος ηθοποιός συγγραφέας και σκηνοθέτης Ζαν – Πωλ Ντενιζόν απευθύνει στους θεατές με πολύ συγκινητικό τρόπο.
Ερωτήματα που δεν αποσκοπούν σε μια λύση , αλλά να ξυπνήσουν τον προβληματισμό μας.



«Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ» Του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.
Όλες τις Κυριακές του Φεβρουαρίου στις 20:30
Ο Δημήτρης Βερύκιος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο «Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ», από το ομώνυμο κεφάλαιο του κορυφαίου έργου ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΩΦ  του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, συνεχίζοντας να εμπνέεται από το πνεύμα του μεγάλου συγγραφέα και διανοητή.
Πρόκειται για θεατρική διασκευή του πιο συγκλονιστικού ίσως, αποσπάσματος του τελευταίου και κορυφαίου έργου του "ανατόμου της Ψυχής" Φ. Ντοστογιέφσκι!


Από την ποίηση στο θέατρο. «Σε κρατάω στην παλάμη μου…»
Θεατρική εκδοχή από την ποίηση τού Κωνσταντίνου Β. Μπούρα. Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου/20:30
Η ηθοποιός και θεατρολόγος Ελένη Παπαχριστοπούλου αντλεί λέξεις, θεματικές, πρόσωπα,  περιβάλλοντά από το ποιητικό έργο τού Κωνσταντίνου Μπούρα, και μας προσφέρει μια θεατρική  εκδοχή πάνω στο θέμα του πολέμου, της προσφυγιάς και του ρατσισμού. 
Μια συνάντηση με την ποίηση τού Κωνσταντίνου Μπούρα και μια πρώτη παρουσίαση του έργου ως θεατρικό αναλόγιο. Συμμετέχουν: Ζαχαρίας Ρόχας, Γιάννης Σταματίου, Κωνσταντίνος Μπούρας.



Μουσική βραδιά: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου /21:00
«Τα τραγούδια που αγαπάμε» Ένα μουσικό πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια και μουσικές που άφησαν ένα στίγμα και μια εποχή στα νεότερα χρόνια, από την δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα. 
Επί σκηνής: 
Μάνος Αβαράκης: φυσαρμόνικες, φλογέρες.
Ανδρέας Αναγνωστόπουλος: πιάνο 
Μωυσής Ασέρ: μπουζούκι 
Βάνα Πρωτόπαππα: τραγούδι 
Θέμης Ροδαμίτης: τραγούδι, επιμέλεια 
Συμμετέχουν: ο συγγραφέας Ανδρέας Μήτσου, η ποιήτρια Ελίνα Αφεντάκη, η στιχουργός Ευγενία Χανιώτη και η Ελένη Αμπατζοπούλου, τραγούδι



ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ. ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ/20:30
Ιδιαίτερης σημασίας η παρουσία του Λέανδρου Πολενάκη, του γιου του Σταμάτη Πολενάκη και της κόρης του Ζακλίν στο Θέατρο Εκστάν την Πέμπτη27 Φεβρουαρίου/20:30
Τρεις ποιητικές φωνές που επικοινωνούν, επιμειγνύονται, αντιπαραθέτονται και μας προσκαλούν στους ποιητικούς τους κόσμους…
Θα ακούσουμε ποιήματά τους από τους ίδιους τους ποιητές.