Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

«Τα τρία πρόσωπα της Εκάτης»… στο γραφείο του Παύλου



«Ο Απόλλωνας Ροδόπουλος, λάτρης του αρχαίου...
ελληνικού πολιτισμού και μανιώδης συλλέκτης αρχαιοτήτων, πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων από μικρή ηλικία, κατορθώνει να εξελιχθεί σε έναν επιχειρηματία με τεράστια περιουσία, δύναμη και κύρος. Στόχος του να γίνει κυρίαρχος όλου του κόσμου. Για τον σκοπό αυτό δημιουργεί μία αίρεση πιστών στην αρχαία καταχθόνια θεότητα Εκάτη και δεν διστάζει να θυσιάσει αθώους ανθρώπους στο όνομα μιας ξεχασμένης από αιώνες θρησκείας…»
Αυτά είναι μερικά λόγια από το οπισθόφυλλο του βιβλίου της Ελευθερίας Μεταξά, μιας συγγραφέως που γνωρίζει πολύ καλά την «ψυχοσύνθεση» του αναγνώστη που αναζητά ένα βιβλίο που για χρόνια θα του μείνει χαραγμένο στη μνήμη και θα αποτελέσει θέμα συζήτησης και «ανάλυσης».
Σ’ αυτό σημείο θα ήθελα να τονίσω πως η συγγραφέας έχει μελετήσει σε βάθος την αρχαιοελληνική μυσταγωγία, έχει σεβαστεί τα πάντα και αυτό φαίνεται μέσα στη ροή του κειμένου.
Ενός κειμένου που δεν στερείτε ούτε πλοκή, ούτε φαντασία, μα πολύ περισσότερο από αυθεντικούς χαρακτήρες με γερές βάσεις και τέλεια ψυχογράφηση…
Ναι, συμφωνώ και γω απόλυτα στο ότι αυτό το βιβλίο θα ήταν μια «δυνατή» κινηματογραφική ταινία, με άρωμα Ελλάδας και συγγραφικό πλουραλισμό.
Δυνατό, που αγγίζει σε αρκετά σημεία την συγγραφική τελειότητα… 
________________________________________
Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.
https://minoas.gr/product/ta-tria-prosopa-tis-ekatis/

Παύλος Ανδριάς
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας
by Aylogyros news