Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Μια χαρούμενη βραδιά Αποκριάς και αγάπης για τη Νικολία



Ν. Μωραϊτη, Τ. Αθανασόπουλος, Ν. Μάστορας...
Α. Λιάγκουρα, Π. Γεωργακόπουλος, Γ. Αγγελόπουλος, Ε. Παυλοπούλου, Α. Ηλιοπούλου

Το δραστήριο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Πύργου διοργάνωσε  αποκριάτικο χορό την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο «Αίγλη» του Πύργου. Ήταν μια βραδιά με ιδιαίτερη φροντίδα από τους υπευθύνους και το προσωπικό του εστιατορίου αλλά και με την ερμηνεία υπέροχων τραγουδιών από τους Ν. Μάστορα και Μ. Μουλά. Όμως, η βραδιά είχε και  φιλανθρωπικό σκοπό, δηλαδή την ενίσχυση της εκλεκτής συναδέλφου Νικολίας Μωραΐτη στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.   
Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρ. Αθανασόπουλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του σωματείου των καθηγητών για την παρουσία τους. Αμέσως μετά έδωσε το λόγο στη Νικολία, η οποία συγκινημένη μίλησε για το δύσκολο αγώνα, που δίνει με θάρρος, ευχαριστώντας μέσα από την ψυχή της όλους όσοι τη στηρίζουν. Μάλιστα, όλη τη βραδιά δεν έπαψε να χαμογελά, να περνά από όλα τα τραπέζια και να τραβά φωτογραφίες με όλους δείχνοντας  την αγάπη και την ευγνωμοσύνη της.
Εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης, των φίλων της Νικολίας και των καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Πύργου θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και όσους ενίσχυσαν την προσπάθειά μας αγοράζοντας λαχνούς για τη λαχειοφόρο αγορά με τα πολλά και πλούσια δώρα, τα οποία διέθεσαν πρόθυμα πολλές επιχειρήσεις της Ηλείας για το φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης. Η ανταπόκριση όλων ήταν άμεση και σημαντική και είναι βέβαιο πως χωρίς τη συμπαράστασή τους δε θα μπορούσε η εκδήλωση να έχει επιτυχία.
Με αφορμή τη ζεστή και χαρούμενη βραδιά της περασμένης Παρασκευής θα ήθελα, επίσης, να τονίσω πως είναι συγκινητικό και ανθρώπινο όλο αυτό το διάστημα να εισπράττεις αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό από τόσους πολλούς ανθρώπους. Από τους φίλους της Νικολίας, από τους συναδέλφους όλων των σχολείων του νομού και της Ελλάδας. Από απλούς ανθρώπους που προσφέρουν από το υστέρημά τους. Από τη διευθύντρια, τις υποδιευθύντριες και τους συναδέλφους του 3ου Γυμνασίου Πύργου, γιατί όλοι μαζί συμβάλαμε στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πύργου, που κινητοποιήθηκαν για να αγοράσουν και να πουλήσουν λαχνούς ή για να μας φέρουν δώρα από τις επιχειρήσεις των γονιών τους.  Όλα αυτά δίνουν απίστευτη ψυχική δύναμη στη Νικολία αλλά και σε μας στο να  συνεχίζουμε τον αγώνα για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας της. Ταυτόχρονα, αποδεικνύουν ότι η Νικολία είναι ένα πρότυπο μαχητή της ζωής, που δίνει το μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να μην παραιτούνται από τη ζωή.
Προσωπικά, αν μου επιτρέπεται να εκφραστώ ως καθηγητής σε σχολεία του νομού και μέλος της ΕΛΜΕ Ηλείας για 25 συναπτά έτη, θα ήθελα να αναφέρω πως το συνδικαλιστικό μας όργανο είναι πράγματι αξιόμαχο κι ένα από τα λίγα δυναμικά της χώρας. Κι αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από τη στήριξη που παρέσχε στο θέμα της Νικολίας στη συγκεκριμένη εκδήλωση και στη μεγαλειώδη συναυλία προς τιμήν της τον περασμένο Σεπτέμβρη. Το έχει αποδείξει περίτρανα σε πολλές κρίσιμες στιγμές του κλάδου όλα αυτά τα χρόνια με συνεχή αγώνα για τις διεκδικήσεις μας ανεξάρτητα από κόμματα και μικροπολιτικές.
Γι’ αυτό, λοιπόν, κρίνω πως πρέπει να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΕΛΜΕ Ηλείας, να συμμετέχουμε μαζικά σε όλες τις δράσεις της και να μη μένουμε αμέτοχοι, γιατί δεν είναι καιρός για εφησυχασμό και εσωστρέφεια αλλά για συσπείρωση και πάλη.

Γιώργος Αγγελόπουλος, φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Πύργου