Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ο Καμμένος ντύνει στα χακί και τις γυναίκες…


Στα χακί θέλει να ντύσει και τις γυναίκες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος...
Ο κ. Καμμένος εξετάζει σχέδιο για προαιρετική στράτευση των γυναικών, υποχρεωτική για όσες θέλουν να καταταχθούν στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική ή το Λιμενικό και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.
«Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος! Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά “κάστρα” και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες!», δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Σήμερα πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες», πρόσθεσε.
Το εν λόγω σχέδιο έχει ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις, με την επικεφαλής του Τμήματος Φεμινιστριών του ΣΥΡΙΖΑ να τηλεφωνεί στον κ. Καμμένο και τον τελευταίο να τονίζει πως είναι επιθυμία πολλών κοριτσιών «να φορέσουν τη στολή του στρατιώτη, του ναύτη και του σμηνίτη».
Σύμφωνα με το Έθνος, ο υπουργός είναι κάθετος στην υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν μια θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα.
«Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το “βάπτισμα του πυρός” από τις Ένοπλες Δυνάμεις ως απλοί κληρωτοί, όπως και οι άνδρες συνάδελφοί τους», δήλωσε.
Όσον αφορά τα στρατιωτικά λύκεια, ο κ. Καμμένος θεωρεί πως «τον ψυχωμένο αεροπόρο ή καπετάνιο ή τεθωρακισμένο ή πυροβολήτη δεν τον βρίσκεις μέσω Πανελληνίων». Αντ' αυτού, ο υπουργός προτείνει την δημιουργία αεροπορικού, ναυτικού και στρατιωτικού λυκείου.

«Υπάρχουν παιδιά που από νωρίς έχουν κλίση στα στρατιωτικά επαγγέλματα», επεσήμανε ο υπουργός… (madata)