Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Σάκη, δεν διάβασες καλά τον Ελύτη!!!


Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τον Σάκη Ρουβά να παροτρύνει εμμέσως πλην σαφώς τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής...

Με ένα οργισμένο μήνυμα προσπαθεί να σε επηρεάσει και κάπου εδώ μπορεί να παραδεχθεί και η Χρυσούλα Διαβάτη πως τελικά άξιζε το βραβείο του Κάρολου Κουν για την υποκριτική του ερμηνεία στις Βάκχες!
Ωστόσο, ο Σάκης Ρουβάς που πριν από μερικούς μήνες τραγούδησε το «Άξιον Εστί» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη (που τυγχάνει να υποστηρίζει το ΟΧΙ) ξέχασε να διαβάσει και άλλα βιβλία ή κείμενα που έχει γράψει ο σπουδαίος Οδυσσέας Ελύτης.
Ο εθνικός μας ποιητής εξυμνούσε σε κάθε κείμενό του την Ελλάδα, τους Έλληνες και την ιστορία μας, κάτι που δεν μπορεί να κάνει σε καμία περίπτωση ένας εθνικός σταρ, ο οποίος έχει κουμπαριά με τη γυναίκα ενός εκ των μεγαλύτερων επιχειρηματιών στη χώρα μας.
Σάκη, ο Ελύτης μας διδάσκει ακόμα και σήμερα πως οι Έλληνες έχουν τη δύναμη ψυχής να ξεκινήσουν από το μηδέν, χωρίς να στηρίζονται σε κανενός «τυχοδιώκτη» τη βοήθεια.
Θα μπορούσες να εμβαθύνεις σε αυτά που έγραψε αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος και όχι απλά να τραγουδήσεις το «Άξιον Εστί» (για να δείξεις ότι μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα και να γεμίσεις τη Νέα Σμύρνη από θαυμάστριές σου), το οποίο μιλάει γα δικαιοσύνη.
Και η δικαιοσύνη Σάκη δεν πρόκειται να έρθει με το ΝΑΙ, με το ΝΑΙ υποτάσσεσαι. Με το μεγάλο ΟΧΙ, όμως, έχεις τη δυνατότητα να στείλεις το μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο πως η Ελευθερία και Δημοκρατία είναι υπεράνω όλων και τα σκατά σου να φας, θα προσπαθήσεις να ξεκινήσεις από την αρχή.
«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις», το έχει γράψει ο Ελύτης, Σάκη.
«Τα τρία Τ της επιτυχίας: Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη.», και αυτό ο Ελύτης το έχει γράψει Σάκη.
«Βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις, όμως για λίγη περηφάνια το άξιζε», και αυτό ο ίδιος ποιητής είχε γράψει.
«Ναι, ο Παράδεισος δεν ήταν μια νοσταλγία. Ούτε, πολύ περισσότερο, μια ανταμοιβή.
Ήταν ένα δικαίωμα», όλως τυχαίως και αυτό Ελύτης είναι.
Λοιπόν για να μην κουράζω. Σάκη, πραγματικά σε θαύμασα για τη γενναιότητά σου να πεις το «Άξιον Εστί», όμως σήμερα ντρέπομαι πραγματικά που ερμήνευσες τους στίχους του Ελύτη, δεν τους αξίζεις!

Σταύρος Καλογεράκης (alterinfo)