Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς θα γίνετε το πιο ενδιαφέρον άτομο της παρέας;


Θέλετε να είστε το άτομο που όλοι καλούν στα πάρτυ; Ή μήπως θέλετε να είστε εκείνος που όλοι θα ψήφιζαν για δήμαρχο; Ακόμα και αν δεν έχετε το φυσικό ταλέντο...

της δημοφιλίας, μπορείτε ακόμα να το πετύχετε και να γίνετε δήμαρχος, καθώς πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά ενός χαρακτήρα είναι όχι μόνο επίκτητα, αλλά απλά θέμα κοινωνικής συμπεριφοράς.
Ακολουθήστε τις παρακάτω τεχνικές, που προτείνει η ιστοσελίδα του Reader’s Digest, και δείτε τις μετοχές σας να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Μη μιλάτε, αν δεν έχετε κάτι καλό να πείτε

Προσπαθήστε να παρατηρήσετε τον εαυτό σας και αν τις περισσότερες φορές μιλάτε μέσα από τα δόντια σας λέγοντας ανούσιες -κατά βάση- κουβέντες, που κανείς δεν ακούει, καλύτερα να την κόψετε αυτή τη συνήθεια. Για την ακρίβεια και στην περίπτωσή σας, όσο λιγότερο μιλάτε, τόσο το καλύτερο για τη δημοτικότητά σας, ενώ όταν επιλέγετε να πείτε κάτι καλό θα ήταν να λέτε κάτι θετικό και αισιόδοξο, ώστε η εικόνα που αφήνετε να είναι ακριβώς αυτή, χωρίς τα περιθώρια αμφιβολιών.

Μιμηθείτε τους ήρωές σας

Γράψτε σε ένα χαρτί τα ονόματα των δέκα πιο ενδιαφέροντων ανθρώπων που γνωρίζετε και δίπλα από κάθε όνομα, σημειώστε τρια χαρακτηριστικά που τους έβαλαν σε αυτή τη λίστα. Μελετήστε την τελική λίστα, δείτε τα κοινά μεταξύ όλων αυτών των ωραίων τύπων στη ζωή σας και υιοθετήστε μερικά από τα χαρακτηριστικά τους και εσείς, ώστε να μπείτε κι εσείς στην αντίστοιχη λίστα κάποιου.

«Μίλησέ μου για σένα»

Μάθετε να απαντάτε εύστοχα σε αυτή την αμήχανη και κάπως ενοχλητική ομολογουμένως- ερώτηση με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:
• Μιλήστε για τα εμπόδια και τις δυσκολίες που κληθήκατε να ξεπεράσετε στη ζωή σας
• Μιλήστε για την γενναία απόφασή σας να μην ακολουθήσετε την πεπατημένη και να χαράξετε τη δική σας πορεία
• Μιλήστε για κάτι που κάνατε και θα σας συνδέσει με το άτομο που σας κάνει αυτή την ερώτηση

Κάντε ερωτήσεις και ακούστε τις απαντήσεις

Δείξτε ενδιαφέρον για τα ενδιαφέρονται και τα χόμπυ του άλλου, ρωτήστε να μάθετε για την οικογένειά του ή τα μελλοντικά του προσωπικά και επαγγελματικά σχέδια και ακολουθήστε τη συζήτηση που θα ακολουθήσει. Εάν μάλιστα γνωρίζετε ένα από τα θέματα που θα προκύψουν, μιλήστε γι’ αυτό, αναπτύξτε πάνω σε αυτό μια κουβέντα και σε κάθε περίπτωση δώστε προσοχή σε όσα σας λέει. Είναι μεγάλη αγένεια να ρωτάτε μεν, αλλά να μην ακούτε.

Διαβάστε βιβλία


Τα βιβλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξελίχθείτε, να διευρύνετε τις γνώσεις σας και να αυξήσετε τα θέματα συζήτησης. Εάν δεν σας αρέσουν τα βιβλία, δείτε ταινίες, ακούστε μουσική, μελετήστε τα πτηνά ή βρείτε κάποιο άλλο πεδίο ενδιαφέροντος στο οποίο θα γίνετε ειδικός και θα μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε με στόμφο πάνω σε αυτό… (clickatlife)